Athens Food Market Xmas Edition: Όταν η γαστρονομία βγαίνει στον δρόμο

Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της και το Athens Food Market Christmas Edition στην πλατεία Κοτζιά ήταν από τις πιο γιορτινές γωνιές το δεκαήμερο 21-31 Δεκεμβρίου. Γεύσεις, αρώματα και μουσικές πλημμύρισαν την πλατεία Κοτζιά, η οποία κάλεσε για ακόμα μια φορά τους λάτρεις του εκλεκτού street food να γευτούν ξεχωριστές συνταγές.

26613171_10155589454104213_1026741765_o

Το Athens Food Market, στους περισσότερους ενδέχεται να είναι ήδη γνωστό. Έχοντας ως βάση το κέντρο της Αθήνας, προωθεί την υψηλή γαστρονομία με έναν τρόπο διαφορετικό,  αφήνοντας πίσω τα πολυτελή εστιατόρια και δημιουργώντας εναλλακτικές καντίνες.

Funky καντίνες-εστιατόρια, pop up στέκια σε μια απολαυστική εμπειρία που συνδυάζει signature πιάτα, έθνικ συνταγές, trendy ασιατικές γεύσεις, ζουμερά burgers, πειραγμένες ελληνικές κλασικές γεύσεις, απίθανες μακαρονάδες και πολλά ακόμη πιάτα με γεύση γιορτής!

Το Food Market Christmas Edition, έφερε στην Αθήνα άρωμα από τις ευρωπαϊκές χριστουγεννιάτικες αγορές . Οι συγκλονιστικές συνταγές κάλυψαν, για ακόμα μια φορά, όλες τις ψαγμένες γευστικές αναζητήσεις, από ποπ κορν με σιρόπι σφενδάμου, μπέργκερ με σνίτσελ τσιπούρας, κροκέτες από πολέντα και ξινόγαλο, μεξικάνικο κοτόπουλο σε φρεσκοψημμένες τορτίγιες, χοιρινά spare ribs με γλάσο bourbon και ό,τι άλλο μπορείτε –ή δεν μπορείτε- να φανταστείτε!

Το “Mama Roux” της Αιόλου, με μια βελγική friterie ετοίμαζε τέλειες τηγανιτές πατάτες, με διαφορετικές σάλτσες. To “che cocina y barra latinoamericana” μας ταξίδεψε στο άλλο ημισφαίριο με λατινοαμερικάνικες συνταγές. Οι “Ψαράδες” έδωσαν ακόμα μια φορά το στίγμα τους φέρνοντας άρωμα θάλασσας με γέυσεις όπως το ταρτάρ τσιπούρας, οι λουκουμάδες μπακαλιάρου, το κριθαρότο με μελάνι σουπιάς, η καρμπονάρα με γαρίδες και το σεβίτσε σολομού (όλα εκπληκτικά και σε μεγαλούτσικες, συγκριτικά, μερίδες!). Το αγαπημένο “7 Food Sins” ήταν επίσης εκεί, «πειράζοντας» δημιουργικά μερικά από τα καλύτερα δείγματα του παγκόσμιου street food, όπως το Souvlaki Inside-Out και το Black Fish ‘N’ Chips.

Last but not least, η πολυσυζητημένη εμφάνιση του chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη με την street food version του “CTC Restaurant στην πλατεία Κοτζιά, έφερε έναν elegant αέρα  στο 3ο Athens Food Market. Και αν αναρωτιέστε τί δουλειά έχει η υψηλή γαστρονομία με το φαγητό του δρόμου, σας πληροφορούμε ότι το στοίχημα πέτυχε και με το παραπάνω, μιας και η πραγματική αξία μπορεί και στέκεται παντού! Η καντίνα του CTC σέρβιρε ακόμη και την αστεράτη σούπα με αστακό και τρούφα περγαμόντο ενώ η Θεοδώρα Σιδηροπούλου από την ομάδα του βραβευμένου εστιατορίου ετοίμασε και μια «βρωμιά» περιωπής για τους σκληροπυρηνικούς: ένα σάντουιτς με γουρουνοκεφαλή και τηγανητό κρεμμύδι!

Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, burger, έθνικ συνταγές, γκουρμεδιές με αέρα street food και χριστουγεννιάτικα αρώματα είχαν το καθένα την δική τους ξεχωριστή θέση στο Food Market Christmas Edition.

Και επειδή το αλκοόλ ήταν δύσκολο να λείπει από την γιορτινή ατμόσφαιρα, η ομάδα του “Holy Garden” βρισκόταν εκεί για να προσφέρει μοναδικά cocktail. Για όσους όμως προτιμούν τις πιο παραδοσιακές γεύσεις το “Warehouse” προσέφερε εκλεκτές ετικέτες κρασιών από το κελάρι του και  speciality καφέ.

Στον ίδιο χώρο βρισκόταν  και η υπαίθρια και στεγασμένη κουζίνα του Food Market όπου οι chef της εκδήλωσης και special guests προσέφεραν  σεμινάρια μαγειρικής γεμάτα φρέσκες ιδέες.

Όσο για την μουσική, ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τους Red, Hit και En Lefko έδιναν τον ρυθμό. Για μερικές ώρες κάθε ημέρα, το Food Market Christmas Edition μετατράπηκε σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι!!!

Και του χρόνου….

 

Leave a Reply