7 Food Sins: είναι γλυκό το ποτό της αμαρτίας…

Στην πιο όμορφη συνοικία του κέντρου, την Πλάκα, το 7 Food Sins άνοιξε το 2015 κάνοντας αισθητή και με το παραπάνω την γευστική του, και όχι μόνο, παρουσία.

Στην ταλαίπωρη, από γαστρονομικής άποψης, Πλάκα, μια ελληνική gastro pub ήρθε για να μας μυήσει σε ένα διαφορετικό είδος φαγητού, όπου η φιλοσοφία του street food συνδυάζεται  με την τεχνική της υψηλής γαστρονομίας για να κάνει την διαφορά!

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό, το εσωτερικό του μαγαζιού αξιοποιεί δημιουργικά το ρουστίκ στην υπηρεσία του μοντέρνου. Αύρα λιτότητας σε υπόλευκο, γκρίζο και μαύρο, με την παρουσία του ξύλου και τον μοντέρνο, ζεστό φωτισμό  να γλυκαίνει όσο πρέπει τον minimal και κάπως ψυχρό χαρακτήρα του χώρου.

Αυτό το μαγαζί δεν μοιάζει με τα άλλα της περιοχής και έχει σκοπό να σου προκαλεί εκρήξεις στο μυαλό σε όλα τα επίπεδα. Είναι μοναδικό, καινοτόμο, σαγηνευτικό σε γεύσεις και αισθητική και προσφέρει πιάτα γαστρονομικής τελειότητας με χαρακτήρα ευρωπαϊκής και χαλαρής pub.

 

Ανοιχτό από το πρωί για να πιείς τον καφέ σου ή να τσιμπήσεις κάτι. Αν αρχίσουμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Και για να περάσουμε στο ψητό….

Από τις σαλάτες ξεχωρίσαμε την Autumn Salad, με σπανάκι, αχλάδι, ξύδι δαμάσκηνου, μπάτζιο, μέλι και το δικό τους εξαιρετικό αλλαντικό…Φρεσκάδα και γήινες νότες άψογα δουλεμένες και αρμονικά ενορχηστρωμένες σε μια σαλάτα που πραγματικά «μυρίζει» φθινόπωρο!

23423420_10155437276489213_2079894152_o

Όσον αφορά στα ορεκτικά, ελληνικά αλλά και διεθνή γευστικά κλισέ, παρουσιάζονται με έναν άκρως επιτυχημένα ανατρεπτικό τρόπο…

23379545_10155437275669213_675778134_o

Μια πρώτη ιδέα παίρνουμε από τον crunchy mousaka (εμβληματικό πιάτο του μαγαζιού από την πρώτη στιγμή λετουργίας του) καθώς πατάτες, μελιτζάνες και γλυκοπικάντικος κιμάς έρχονται τηγανισμένα σε μια κρούστα σαν μπουρέκι, έχοντας στην κορυφή απλωμένο ένα γενναιόδωρο συρίτι μπεσαμέλ. Το απαράμιλλο γευστικό κάλλος ενός καλομαγειρεμένου σπιτικού μουσακά παίζει με τα σχήματα και τις υφές (με αυτή την εκπληκτική τραγανότητα να το απογειώνει), θέτοντας νέα δεδομένα στη all time classic σπεσιαλιτέ μας.

23335992_10155437278599213_479971050_o

Από την άλλη, στο ευρηματικό black fish ’n’ chips πάνω σ’ ένα στρογγυλό κλαδί δέντρου έρχονται δύο χωνάκια όπου  το ένα περιέχει κατάμαυρα κομμάτια άψογα τηγανισμένου σε τεμπούρα με μελάνι σουπιάς μπακαλιάρου και το άλλο σούπερ φίνα αληθινά τσιπς τηγανητής πατάτας, και στη μέση ένα βαζάκι με ωραία ξινούτσικη κρέμα ταραμά.

 

 

Όσον αφορά στα κυρίως οι επιλογές μας κινήθηκαν ανάμεσα σε ένα μυλοκόπι στη βελουτέ του με μύδια, αφρό λεμόνι και σπαράγγια της θάλασσας (κατά την γνώμη μου ένα πιάτο βαθιάς θαλασσινής νοστιμιάς και ίσως το πιο φίνο του καταλόγου), ένα ριζότο με καπνιστές γαρίδες, άρωμα τρούφας και κρέμα από αργοψημένο λεμόνι (άστοχα σερβιρισμένο και ελαφρώς αδικημένο σε παρουσίαση συγκριτικά με τα υπόλοιπα, εστιατορικά παρουσισμένα πιάτα, παρόλα αυτά πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς και γευστικής έντασης), χοιρινό μπούτι με υφές σελινόριζας και τέλος αρνίσιο χεράκι γάλακτος με τραχανά και φέτα (με τα κρέατα σιγομαγειρεμένα sous vide κυριολεκτικά να λιώνουν στο στόμα!!!)

 

Και επειδή κανένα καλό γεύμα δεν τελειώνει χωρίς γλυκό, μια μοσχοβολιστή  τάρτα μήλου με παγωτό ρούμι και σταφίδα και μια πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης ήρθαν να κάνουν το γευστικό grand finale.

Στο 7 Food Sins δεν έρχεσαι όμως μόνο για το φαγητό. Μόλις έρθει μπροστά σου η καρτέλα με τις μπύρες θα μπερδευτείς και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ψαγμένη pub στο Belfast. Κι όμως είσαι στην Πλάκα και μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 50 ετικέτες μπίρας. Σε βαρέλι θα βρεις την εξαίσια και πάνω από όλα ελληνική Voreia από τις Σέρρες, σε όλες της τις παραλλαγές.

Ζητήστε την συμβουλή του προσωπικού για τον ιδανικό συνδυασμό με το πιάτο σας – ξέρουν καλά την κάρτα τους και θα σας καθοδηγήσουν τέλεια. Εμείς δεν μπορέσαμε ν’ αντισταθούμε σε μια μπίρα φαγητού: μια φοβερή Wit απ΄την Ισπανία, την ωραία φρουτώδη, με μέτριο αφρισμό και ισορροπημένη πικράδα “Inedit” – σε φιάλη 750 ml (η οποία ήταν και σύσταση του προσωπικού!) Αποκάλυψη και ιδανικό ταίρι για τα πρώτα μας. Στη συνέχεια η παρέα χωρίστηκε και, αναλόγως του κυρίως, καταλήξαμε σε μια φρέσκια & αφιλτράριστη Ale της “Chios” και το μαύρο διαμάντι της Voreia, τη σοκολατοκαφεδένια Stout με 6% αλκοόλ. Προσεγμένο σερβρίρισμα, η κάθε μπίρα στο σωστό ποτήρι και ιδανικοί γευστικά οι συνδυασμοί με τα πιάτα του μενού! Πραγματικά δεν μας έλειψε στιγμή το κρασί…

23760245_10155473579139213_119409299_o

Το 7 Food Sins με πολύ από Gastro και σχεδόν καθόλου από Pub,  είναι από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της γαστρονομικής σκηνής και ένας προορισμός που θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί στην λίστα των  must κάθε λάτρη του καλού φαγητού!

Leave a Reply