«Γιόγκι»  food στο Avocado

 

Είναι το πρώτο αμιγώς vegetarian εστιατόριο που άνοιξε στην Αθήνα (έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο στην πόλη στο tripadvisor!) και το πληρέστατο μενού του το έχει κάνει μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για έξοδο στο Σύνταγμα, ακόμη και για τους μη-χορτοφάγους.

Ακριβώς απέναντι από το στούντιο για γιόγκα και πιλάτες NYSY, στην οδό Νίκης, η ίδια ομάδα έστησε το «Αvocado, Food for Life». Αγαπητό σε ντόπιους και ξένους, το μικρό, πολύ λιτό και χαλαρό all day στέκι είναι μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης αυτοβελτίωσης (σωματική άσκηση, χορτοφαγία, περιβαλλοντικές ανησυχίες κ.ά. ).

2

Πιάτα vegan, χωρίς σιτάρι, αλλά και χωρίς γλουτένη με επιρροές από όλες τις κουζίνες του κόσμου, που δεν περιλαμβάνουν συντηρητικά ή τεχνητές ουσίες και όσο αυτό είναι δυνατό, φτιάχνονται από βιολογικά υλικά.

Ξεκινήστε λοιπόν τη μέρα σας στο Avocado με smoothies και φρεσκότατους χυμούς, που συνοδεύουν και συνοδεύονται ιδανικά από burger και σάντουιτς (το forest burger με μπιφτέκι μανιταριών είναι απλά άπαιχτο) και όσο προχωρά η μέρα, πηγαίνετε για ένα ελαφρύ γεύμα που τα έχει όλα: από σούπες, ορεκτικά και σαλάτες, μέχρι πιάτα με ζυμαρικά και ρύζι, πίτσες και, βέβαια, νόστιμα γλυκάκια.

Οι συνταγές είναι θελκτικότατες ακόμα και για κάποιον που δεν είναι vegetarian ή vegan. Σας προτείνουμε την παέγια με ρύζι, ψητή κολοκύθα, λαχανικά, μανιτάρια και μπαχαρικά μαγειρεμένα σε ζωμό λαχανικών με κρόκο Κοζάνης, το burger γλυκοπατάτας με αβοκάντο, τις πέννες με αβοκάντο, μοτσαρέλα, ελιές Καλαμάτας, φρέσκο κρεμμύδι, κάππαρη και μπρόκολο, το macro plate δηλαδή καστανό ρύζι με γλυκοπατάτα και χόρτα, μαριναρισμένο με τοφού και σουσάμι, ενώ μην παραλείψετε να παραγγείλετε και κάποιο από τα μοναδικά του επιδόρπια, όπως carrot cake και τάρτα σοκολάτας με κακάο και αβοκάντο, χωρίς ζάχαρη!!!

Δοκιμάστε το….Μια  άκρως ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία που ταυτόχρονα σας κάνει καλό!!!

 Οι φωτογραφίες είναι από το site του καταστήματος www.avocadoathens.com

Info : Avocado, Νίκης 30, τηλ.  210 32 37 878

 

Leave a Reply