Athens Coffee Festival 2017

Αν σας ρωτούσε κάποιος τί μπορεί να είναι η Gesha και η Cattura τί θα απαντούσατε; Ή μήπως ξέρετε ποιές οι διαφορές μεταξύ washed, natural και yellow honey επεξεργασίας;

Αν πραγματικά είστε περίεργοι για όλα τα παραπάνω τότε το Athens Coffee Festival είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε.

Το τριήμερο 30/09/2017 με 02/01/2017 πραγματοποιήθηκε το 2ο Athens Coffee Festival στον πολυχώρο Τεχνόπολις. Ό,τι θα θέλατε να γνωρίζετε για τον καφέ όπως ποικιλίες, παραγωγές χώρες, μηχανήματα, για τον οικιακό χρήστη αλλά και για τον επαγγελματία.

Εντυπωσιαστήκαμε από το μέγεθος της έκθεσης όσο και από την πληθώρα των εκθετών. Γευτήκαμε νέους καφέδες, γνωρίσαμε νέες ποικιλίες και μάθαμε πώς ορίζονται οι γεύσεις επιστημονικά. Aκούσαμε πανελλήνιους και παγκόσμιους πρωταθλητές να μιλάνε για σωστούς τρόπους παρασκευής καφέ και δοκιμάσαμε εξαιρετικά καλοφτιαγμένους καφέδες από τα dripperάκια/χεράκια τους. Μέσα σε όλα αυτά και ομιλίες για τις ομοιότητες του κρασιού με τον καφέ ενώ μυηθήκαμε σε έναν νέο τρόπο γευσιγνωσίας καφέ.

Αυτά και πολλά άλλα, αναλυτικά τις ημέρες που έρχονται! Μέχρι τότε απολαύστε ένα καλό φλιτζάνι καφέ φίλτρου, ένα εσπρέσο ή έναν iced brew.

Leave a Reply