Δεν σας έχουμε συνηθίσει σε editorial. Όπως ίσως δεν σας έχουμε συνηθίσει και σε μεγάλες αποχές – γιατί ναι, από την ημέρα που αρχίσαμε να μπλογκάρουμε αυτή ήταν πιθανόν η πιο μακρόσυρτη περίοδος χωρίς άρθρο. Διατηρούσαμε επαφή μέσω facebook, twitter και instagram αλλά εκεί τον πρώτο λόγο έχει η εικόνα, όχι οι λέξεις.

Ήταν (και είναι) ένα περίεργο καλοκαίρι. Μέσα στην καρδιά του και με σχέδια για εξορμήσεις, διακοπές, γευσιγνωσίες και δεν συμμαζεύεται ήρθαν τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου και μας προσγείωσαν στην ωμή πραγματικότητα. Η όρεξη χάθηκε – την κατάπιε η βαρβαρότητα των στιγμών. Προτιμήσαμε να σιωπήσουμε: και γιατί οποιοδήποτε μπλογκάρισμα θα ήταν – το  λιγότερο – χυδαίο αλλά και γιατί οι λέξεις δεν έβγαιναν.

Η ζωή όμως δεν σταματά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάμε ό,τι έγινε (το αντίθετο). Το YAMANI ταξίδεψε αρκετά εντός του καλοκαιριού – Ισλανδία, Κύθνος, Μάνη, Ναύπλιο, Άνδρος, Επίδαυρος οι προορισμοί μας. Θα διαβάσετε γι αυτούς σύντομα. Δοκιμάσαμε ντόπιες γεύσεις, εντρυφήσαμε στα τοπικά κρασιά & γλυκά, γνωρίσαμε ωραίους ανθρώπους. Βουτήξαμε σε μαγικά νερά – με αμμουδιά, με βράχια, με βότσαλα και δεν συμμαζεύεται. Κι γι’ αυτά θα διαβάσετε – θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, ελπίζοντας ότι θα σας κάνουμε να ονειρευτείτε, να σας τρέξουν τα σάλια και – γιατί όχι- να θελήσετε ν’ ακολουθήσετε τα βήματά μας. Ή να κάνετε τα τελείως αντίθετα. Όπως είν’ καλά.

Κλείνουμε με την καλύτερη ευχή που άκουσαμε από φίλους, την ημέρα της επιστροφής από τις διακοπές τους (πρίν ελάχιστες μέρες): καλό καλοκαίρι! Γιατί το καλοκαίρι είναι συναίσθημα, δεν είναι εποχή!

 

Leave a Reply