Ο Καυτερος

Υπότιτλος: Πώς καταλαβαίνεις ότι το καλοκαίρι έφθασε;

Νομίζω ότι ανακάλυψα ποιο είναι το καταλληλότερο κριτήριο για να καταλάβεις/αισθανθείς ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Αν νομίζετε ότι είναι ο καιρός, νομίζω ότι το 2017 σας έχει ήδη διαψεύσει. Υπάρχει η σιγουριά του ημερολογίου, αλλά μάλλον είναι ένας ψυχρός τρόπος για να το καταλάβεις. Δεν το νιώθεις τουλάχιστον…

Ο μοναδικός τρόπος είναι να πας βραδάκι, την ώρα που μόλις έχει σκοτεινιάσει, σε ένα συνοικιακό σουβλατζίδικο/ταβερνάκι το οποίο να βρίσκεται δίπλα σε κάποια πλατεία ή παιδική χαρά. Αν είναι καλοκαίρι τότε θα είναι γεμάτο από γονείς, συνήθως μανάδες, με ένα τσούρμο παιδιά, τα οποία ένεκα του κλεισίματος των σχολείων μπορούν να μείνουν ξύπνια μέχρι πιο αργά ώστε όλοι, γονείς και παιδιά, να απολαύσουν τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια και, γιατί όχι, και κάνα μεζεδάκι!

Ακριβώς αυτό συνέβη σε εμένα και την παρέα μου την προηγούμενη Τετάρτη (14/06). Έχοντας τελειώσει μια πολύ όμορφη βραδιά οινογνωσίας (βραδιά-αφιέρωμα στον Πάρι Σιγάλα, βραδιά για την οποία θα διαβάσετε σε άλλο άρθρο του Yamani) στο House of Wine, στο Χαλάνδρι, εγώ και η παρέα αναζητούσαμε ένα μέρος να περάσουμε το υπόλοιπο κομμάτι της βραδιάς και να τσιμπήσουμε το κατιτίς μας.

Όντας παλαιός γνώριμος της περιοχής έριξα την ιδέα για τον Καυτερό.

Ο Καυτερός είναι ένα παλαιάς κοπής σουβλατζίδικο, κόντρα στο ρεύμα του μοντερνισμού. Μην με ρωτήσετε ποσά χρόνια είναι εκεί καθώς δεν ξέρω. Τον έχω ανακαλύψει κι εγώ μόλις 3-4. Αν όμως αναλογιστώ το διάκοσμο τότε μάλλον μιλάμε για αρκετά χρόνια…

Processed with VSCOcam with m4 preset

Ο Καυτερός βρίσκεται επί της οδού Αγρινίου, στον αριθμό 5, μόλις 50-100 μέτρα από την πολυσύχναστη λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι.

Μόλις όμως μπεις στο μαγαζί και καθίσεις στο τραπεζάκι, μεταφέρεσαι άμεσα σε ένα άλλο μέρος, σε μια άλλη εποχή. Μάλιστα γύρω γύρω υπάρχει αρκετό πράσινο και αρκετά μοντέρνα και πολύβουα (τις πρωινές ώρες) επαγγελματικά κτήρια. Και μια παιδική χαρά (από εκεί άλλωστε δεν ξεκίνησε η αφήγηση;)

Ο κατάλογος πολύ-πολύ μικρός: Καλαμάκι κοτόπουλο, καλαμάκι χοιρινό και κεμπάπ. Σαλάτα χωριάτικη και πατάτες. Αυτά; Δεν φαντάζομαι να θέλετε και κάτι περισσότερο;

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού; Να ζητήσετε τα παραπάνω όχι τυλιχτά αλλά μερίδα… Τότε έρχεται ένα βουνό από πιτούλες, τομάτες και κρεμμύδια, τα οποία ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Και βέβαια, αν αναρωτιέστε, για ποιο λόγο πήρε αυτό το όνομα το μαγαζί, είναι για την διάσημη καυτερή σαλτσούλα, την οποία είτε σερβίρουν πάνω στο προαναφερθέν βουνό ή σε ξεχωριστό πιατάκι, στην περίπτωση που η παρέα διαθέτει άτομα που λιποψυχούν μπροστά σε μια καυτερή πιπεριά!

Σας ευχήθηκα καλό καλοκαίρι;

Καλό καλοκαίρι, λοιπόν!

Leave a Reply