Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ecoBlueberries

Επειδή τα εξαιρετικά προϊόντα πάντα ξυπνούν την δημιουργική μας διάθεση…..

Απολαύστε την παρακάτω συνταγή, προϊόν ενός αναπάντεχα απολαυστικού brainstorming με τους ανθρώπους της ecoBlueberries, κατά την διάρκεια γευστικής δοκιμής των προϊόντων τους στο  φετινό Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις!!!

Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ecoBlueberries

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γρ. παξιμάδια ντάκου ή χαρουπιού
  • 2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γλ θυμάρι φρέσκο
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. Φέτα μαλακή τριμμένη
  • 500 γρ. τυρί ανθότυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • 1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα από λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • μαρμελάδα eco Bluberries χωρίς ζάχαρη
  • ανθός αλατιού
  • χοντροσπασμένο ροζ πιπέρι
  • δύοσμος ή φυλλαράκια αρμπαρόριζας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν σκόνη, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Τέλος, στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 25 εκ. με αποσπώμενη βάση δουλεύοντας το μείγμα με τα δάχτυλά μας ελαφρά λαδωμένα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πήξει και να ετοιμάσουμε την κρέμα

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ξύσμα από 1 λεμόνι.
  • Ζεσταίνουμε καλά το 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα.
  • Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη (που ήδη έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό) και την διαλύουμε στο φρέσκο ζεστό γάλα.
  • Προσθέτουμε στο κυρίως μείγμα της κρέμας, το σφηνάκι του γάλακτος με τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση που ήδη έχουμε φτιάξει με τα παξιμάδια.
  • Τέλος, αφήνουμε για 3 ώρες, τουλάχιστον, στο ψυγείο να σφίξει καλά το μείγμα.
  • Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα, πασπαλίζοντας με τον ανθό αλατιού, το ρόζ πιπέρι και τα φυλλαράκια του μυρωδικού εκλογής μας!

bon apetit3

 

1 Comment

Leave a Reply

Who are we?

Μα ποιοι ειναι αυτοι; YAnnis MAria NIkos

Latest Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Yamani!