Los gatos : Ένα παριζιάνικο μπιστρό με  ισπανική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας

Άνοιξη, βράδυ Παρασκευής, λίγες εβδομάδες πριν το Πάσχα….Η γλυκιά νύχτα και οι μυρωδιές από τα bistro, τα καφέ και τα εστιατόρια της Αθήνας μάς οδηγούν γωνία Ρόμβης και Κλειτίου, σε αυτόν τον ωραίο πεζόδρομο που η πόλη πότε δεν κοιμάται αλλά απολαμβάνει χαλαρά.

Στον γλυκύτατο πεζόδρομο της Ρόμβης, στην καρδιά της πόλης, το Los Gatos συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός vintage παριζιάνικου μπιστρό με την ισπανική κουζίνα και την χαλαρή all day brunch διάθεση.

Σκεπές, φερ φορζέ, καμινάδες και γάτοι… δε μας αφήνουν άλλη επιλογή παρά να μπούμε ενθουσιασμένοι στην all day vineria, prosciutteria Los gatos. Το ψυγείο με τα αλλαντικά, ένα μοναστηριακό τραπέζι, ρομαντικά σεμεδάκια, όμορφα πορτατίφ και φωτιστικά, παλιά παντζούρια σε ένα πατάρι και μια ανοιχτή κουζίνα που σου ανοίγει την όρεξη είναι τα βασικά συστατικά ενός τραπεζιού που μόλις στρώθηκε για εσένα και την παρέα σου ενώ, όσο ο καιρός το επιτρέπει, (ή και με τη βοήθεια… κουβερτούλας) μπορούμε να καθόμαστε και στα τραπεζάκια του πεζόδρομου.

Το μέρος είναι ιδανικό για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί από την μεγάλη ποικιλία του καταλόγου (από 3,50€), μαζί με ισπανικά αλλαντικά, παέγια για δύο, φρέσκα ζυμαρικά, σαλάτες ή σπιτικά γλυκά που ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα.

7

Η προσωπική σφραγίδα του chef Jose – Pepe Arcas Perez, στη δημιουργία ενός μικρού αλλά άκρως γευστικού value for money μενού(για ένα ποτήρι κρασί και τα απαραίτητα tapas υπολογίστε περί τα 12€/άτομο) είναι έκδηλη παντού. Με βάση φρέσκα εποχιακά προϊόντα, προτείνει χειροποίητες τάρτες ημέρας, ομελέτες, εξαιρετικά panini, pasta και εμπνευσμένα tapas (must το κατσικίσιο τυρί και τα μανιτάρια), ενώ δεν λείπουν εκλεκτές ποικιλίες ισπανικών και ιταλικών τυριών/αλλαντικών, αλλά και οι προτάσεις για every day brunch! Όλα φτιαγμένα με εξαιρετική μαεστρία αλλά και μια «τσαχπινιά» που σου κλείνει πονηρά  το μάτι όπως άλλωστε και ο δημιουργός τους!

Αυτοσχεδιάστε με οδηγό τις μυρωδιές που πλησιάζουν «γαργαλιστικά» από την κουζίνα για να σου σπάσουν τη μύτη και φτιάξτε ένα μενού μόνο για εσάς. Εμείς επιλέξαμε κατσικίσιο τυρί με φρυγανισμένο ψωμί (αρωματισμένο με λάδι τρούφας μαρμελάδα και τραγανό prosciutto), μιλφέιγ μελιτζάνας (με καραμελωμένη ντομάτα, spaniata και μους φρέσκου τυριού) και μια πραγματικά υπέροχη paella mixta valenciana με θαλασσινά, κοτόπουλο και chorizo που άξιζε κάθε λεπτό της 20λεπτης αναμονής της (κάτι το οποίο αναγράφεται και στον κατάλογο) και μας ταξίδεψε στο La Barraca, ένα υπέροχο, μαδριλένικο εστιατόριο που από το 1935 σερβίρει ως κύρια σπεσιαλιτέ του paella! Υπέροχο τσίμπημα για να σας φτιάξει το βράδυ και να ταξιδέψει τις αισθήσεις!

Χορτασμένοι πια ,ψυχή τε και σώματι, και ελαφρώς νυσταγμένοι από την κούραση της ημέρας και το κρασί(ένα ροζέ Ασκητικό του Τσιλιλή και ένα Vina Esmeralda), αποχαιρετήσαμε τους συμπαθέστατους ανθρώπους (ιδιοκτήτες, σεφ και προσωπικό) που με το κέφι, τα πειράγματα (τόσο όσο…) αλλά και την εξαιρετική δουλειά τους μας έφτιαξαν, πραγματικά, την διάθεση!!!Ευχαριστούμε…Θα σας ξαναέρθουμε……

Leave a Reply