Bocas meze

Βαδίζουμε με βήμα ταχύ προς μια ακόμα φθινοπωρινή σεζόν, έχοντας αφήσει πίσω μας ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι, όπου η ανάγκη όλων μας για να βγούμε, να κάνουμε διακοπές ήταν μεγάλη. Βέβαια, δεν σταματάμε να έχουμε αδυναμία στις όμορφες εξόδους σε ωραίους χώρους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να επισκεπτόμαστε ενδιαφέροντα μαγαζιά.

Λίγες ημέρες πριν, επισκεφθήκαμε, για δεύτερη φορά, Bocas Meze, το πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον εστιατόριο που έχει στήθει στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μίλτος Αρμένης, ο σεφ του εστιατορίου, με θητεία σε μισελενάτα εστιατόρια στο εξωτερικό αλλά και σε σημαντικά εγχώρια, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα φιλοξενήσει τις δημιουργικές του ανησυχίες.

Αν πρέπει να κατατάξουμε το εστιατόριο σε μια κατηγορία, τότε θα λέγαμε ότι το κονσεπτ θυμίζει ένα Ισπανικό τάπας μπαρ ή ένα Βολιώτικο τσιπουράδικο, όπου μπορείτε να παραγγείλετε το τσίπουρό σας (ή κάποια από τις υπόλοιπες επιλογές για ποτό) και ο σεφ να αναλάβει τους μεζέδες. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει να διαλέξετε εσείς τα πιάτα που θέλετε να γευτείτε, καθώς το μαγαζί έχει και κανονική κάρτα.

Αν και κατά την πρώτη μας επίσκεψη, διαλέξαμε να πάμε “αλά καρτ” στη δεύτερη αποφασίσαμε να αφεθούμε πλήρως στα χέρια του Σεφ. Κάθε φορά που παραγγέλνετε το ποτό σας, τότε θα έρχονται 4 πιατάκια με μεζέδες (μαζί με ψωμάκι) για να το συνοδέψουν.

Εμείς καταφέραμε να παραγγείλουμε 4 γύρους από ποτά και έτσι τα πιάτα που ήρθαν ήταν:

1ος γύρος: Μπακαλιάρος παναρισμένος με πάνκο σε σκορδαλιά μπατζαριού / Γαύρος μαρινάτος / Ταραμοσαλάτα / Πολίτικη σαλάτα

2ος γύρος: Μοσχιοί με φάβα / Γίγαντες τουρσί / Γαρίδες τηγανητές με μαγιονέζα / Ξιφίας

3ος γύρος: Τσίρος / Καπνιστή Τυροσαλάτα / Σουτζουκάκια τόνου / Καλαμάρι με χόρτα

4ος γύρος: Τορτίγια ημέρας / Λουκουμάδες με κολοκύθι / Προβατίνα κοκκινιστή / Λαχανικά Τουρσί

Εντυπωσιαστήκαμε από τις καθαρές γεύσεις και τη νοστιμιά όλων των πιάτων, τα οποία ήταν εξαιρετικά δουλεμένα και είχαν μια ενδιαφέρουσα αλληλουχία.

Εκτός από τα πιάτα, πολύ όμορφη είναι και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού, το οποίο βρίσκεται σε έναν σχετικά ήσυχο δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας, μακριά από την πολύβουη Λεωφόρο Δεκελείας. Ο χώρος είναι πολύχρωμος και πολύ χαλαρός, και θα σας κάνει να περάσετε ένα όμορφο βράδυ.

Η λίστα των κρασιών και των αποσταγμάτων είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα και από ελληνικά αποστάγματα και μάλιστα είναι εξαιρετικά τιμολογημένη.

Το μοναδικό μας “παράπονο” (το οποίο δεν στάθηκε επ’ ουδενί ικανό να μας χαλάσει την πολύ καλή εντύπωση που αποκομίσαμε ) ότι ο 4ος γύρος με ποτά ήταν μάλλον και ο τελευταίος σε ότι είχε να κάνει με τους μεζέδες, αφού η παραγγελία ενός πέμπτου γύρου θα μας γύριζε στα αρχικά πιάτα.

Εν κατακλείδι, η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν η ίδια ακριβώς που είχαμε και μετά την πρώτη επίσκεψή μας. Πρόκειται για ένα πολύ καλό εστιατόριο που φέρνει την ατμόσφαιρα του Βολιώτικου τσιπουράδικου (ή του ισπανικού τάπας – αναλόγως την οπτική) μπαρ στην Αθήνα σερβίροντας άκρως ενδιαφέροντα και νόστιμα πιάτα και εξαιρετικά συνοδευτικά ποτά.

Bocas Meze: Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια.

Facebook: https://www.facebook.com/bocasmeze

Leave a Reply