Χελωνα

Τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο η οδός Ερμού, από το Μοναστηράκι μέχρι το Θησείο δείχνει να διέρχεται μια ανανέωση σε ότι αφορά στα εστιατόρια που έχουν ανοίξει.

Ο ιστορικός αυτός δρόμος, που βρίσκεται δίπλα στου Ψυρρή, αλλά και στους πρόποδες της Ακρόπολης, σίγουρα αποτελεί ένα πολύ καλό σημείο, λόγω της εύκολης πρόσβασης με μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του γεγονότος ότι πλημμυρίζει καθημερινά με τουρίστες.

Αυτό θα πρέπει να σκέφτηκε και η ομάδα της κάβας Νέκταρ και άνοιξε παράρτημα της ομώνυμης κάβας. Σκέφτηκαν όμως και λίγο ανατρεπτικά: “Γιατί δεν φτιάχνουμε στον δεύτερο όροφο του κτίσματος ένα all day bar;” Κάπως έτσι συνασπίστηκαν με τον Δάνη Αγαπητό και τον Άρη Σκλαβενίτη για να στήσουν το μαγαζί.

Ο χώρος πολύ όμορφα στημένος, η αυλή είναι πολύ εντυπωσιακή. Αν και λείπει η άπλετη θέα προς την Ακρόπολη, που μπορεί να έχουν οι υπόλοιπες ταράτσες της περιοχής, εν τούτοις δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Πολύ όμορφο το γκράφιτι στον ένα τοίχο του μαγαζιού, προσθέτει στην συνολική ατμόσφαιρα. Η ανοικτή κουζίνα δίνει ένα πολύ μοντέρνο τόνο, ενώ πολύ όμορφα διακοσμημένη και η μπάρα του μαγαζιού, με τους μπαρτέντερ να ετοιμάζουν τα κοκτέιλ.

Και βέβαια, στο μαγαζί που έχουν επιμέλεια ο Δάνης και ο Άρης, δεν θα μπορούσε να λείπει το κλειστό κελάρι. Πολύ καλές επιλογές, με έμφαση στις premium ετικέτες.

Στο δια ταύτα τώρα, ο κατάλογος των φαγητών μικρός, κάνει πολύ εύκολη τη επιλογή, ίσως λίγο πιο εύκολη απ’ ότι θα θέλαμε. Ο κατάλογος ξεκινάει με τα πρωινά, και καταλήγει στο κρασί.

Διαλέξαμε διάφορα πιάτα για την πρώτη μας επίσκεψη. Το κομμάτια κρέατος ήταν εξαιρετικά ψημένα, ενώ μας εντυπωσίασαν τα τσιπς πατάτας, τα οποία συνοδεύουν, άμα θέλετε, τα κρέατα, αλλά μπορείτε να τις παραγγείλετε και ξεχωριστά. Τραγανά και νόστιμα. Ωραίος και ο πουρές καρότου, με αρκετά καρυκεύματα, που ίσως σκέπαζε την γεύση του καρότου. Εξαιρετικά τηγανισμένος και ο μπακαλιάρος στα fish n’ chips, που δοκιμάσαμε, με το κουρκούτι του να είναι πανάλαφρο και καθόλου λαδένιο. Αλλά και η παέγια, γεμάτη θαλασσινά και εύγευστη, ίσως ήθελε λίγο παραπάνω λεμόνι για να δώσει μια γευστική ένταση. Πεντανόστιμο προζυμένιο ψωμάκι έρχεται, αν το ζητήσετε, στην αρχή ραντισμένο με νόστιμο ελαιόλαδο. Για το τέλος (;) άφησα τις σαλάτες. Δοκιμάσαμε μια σαλάτα με κινόα, λάχανο και κατσικίσιο τυρί, πολύ ισορροπημένη και αρτυμένη με νόστιμα υλικά, ενώ η σαλάτα ρόκα, ελιά, τοματίνι και χαρουποπαξιμάδι ήταν πεντανόστιμη.

Συνοδέψαμε τα παραπάνω με ένα κρασί Doña Silvina Petit Verdot, του Αργεντίνικου, αν και με ελληνικό ενδιαφέρον, οινοποιείου Botega Krontiras. Μονοποικιλιακό, από Petit Verdot, σκούρο κόκκινο χρώμα, με πυκνό φρούτο στη μύτη, αν και αλκοολικό. Στο στόμα γεμάτο, θερμό από το αλκοόλ, με ωραία επίγευση. Το κρασί βέβαια, είναι το ατού του μαγαζιού, αφού ακόμα και αν οι πολλές επιλογές που υπάρχουν στο κελάρι δεν σας ικανοποιήσουν, τότε είμαστε σίγουροι ότι με τόσες επιλογές στην Κάβα κάτω θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Μοναδική παραφωνία κατά την επίσκεψή μας ήταν το σέρβις. Το bar διανύει μόλις την 2 ή 3 εβδομάδα ζωής του, το σέρβις ίσως λίγο ασυντόνιστο, με τις παραγγελίες μας να έρχονται χωρίς να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τι είναι τι (ιδιαίτερα στα κρέατα).

Μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις η Χελώνα, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα βρίσκει τα πατήματά της όσο περισσότερο περνάνε οι μέρες, και θα καταφέρει να τρέξει με ταχύτητες λαγού.

Πληροφορίες: Χελώνα, Ερμού 121, Αθήνα, σελ. facebook εδώ.

Leave a Reply