Roots #rakomelobar

Δεν ξέρουμε αν έχετε δοκιμάσει τα πολύ γευστικά και ενδιαφέροντα Roots Liquers, αλλά αν δεν το έχετε κάνει, μην το παραλείψετε. Κάντε το οπωσδήποτε μέσα στις γιορτές. Ωραίες γιορτινές γεύσεις, γεμάτες παιδικές αναμνήσεις και Ελληνικά αρώματα.

Ίσως ξεκινάμε λίγο ανορθόδοξα το άρθρο, αλλά πραγματικά μιλάμε για μια εξαιρετική προσπάθεια από τον Νίκο και τον Μάνο Σμυρλάκη, την ψυχή των λικέρ Roots.

Αυτό δείχνει και πόσο εντυπωσιαστήκαμε από τα ποτά. Παρόλο που τα είχαμε ακουστά, μέχρι σήμερα δεν είχε τύχει να τα δοκιμάσουμε. Αφορμή για την δοκιμή στάθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση (για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία) για το Rakomelo pop up Bar, που υποστηρίζουν τα Roots και έχει ανοίξει στο υπόγειο του Yoleni’s. Και σαν γνήσιο pop up bar, θα είναι κοντά μας μόνο για λίγες ημέρες.

Ξεκινήσαμε τις δοκιμές μας με το πολύ ξεχωριστό Ρακόμελο. Ένα πολύ ισορροπημένο ποτό, το οποίο δεν σε καίει με το υψηλό αλκοόλ του, ούτε σε λιγώνει με το πολύ μέλι του ούτε βέβαια σκεπάζεται η γεύση από τα πολλά μπαχαρικά. Πραγματική ισορροπία γεύσεων. Και σε ένα τόσο ποιοτικό λικέρ, δεν θα μπορούσε να λείπουν οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα το θυμαρίσιο μέλι από τη Μάνη.

Θα μπορούσαμε να είχαμε δοκιμάσει και τα υπόλοιπα 3 λικέρ Roots μόνα τους, αλλά προτιμήσαμε να τα δοκιμάσουμε σε κοκτέιλ. Δεν είναι άλλα από το Λικέρ Μαστίχα (σε δύο εκδόσεις), το Λικέρ Δίκταμο και το Λικέρ Μαστίχα.

Περνώντας τώρα στα άψογα κοκτέιλ που έχουν ετοιμάσει οι συνεργάτες της Roots από διάφορα μπαρ ανά την υφήλιο. Εμείς δοκιμάσαμε το Negroncino, ένα νεγκρόνι που περιέχει και το λικερ δίκταμο. Ένα ιδιαίτερο, και αρκετά πικρό, κοκτέιλ που σου φέρνει την ελληνική φύση στο στόμα.

Συνεχίσαμε με το – καλοκαιρινό – Mastic Gimlet, μια παραλλαγή του κλασσικού κοκτέιλ, το οποίο περιέχει λικέρ μαστίχα και αντί για μπίτερς προστίθενται σταγόνες ενός εξαιρετικού ελαιόλαδου. Άκρως ξεδιψαστικό και δροσιστικό ποτό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Κλείσαμε τη βραδιά με ένα άκρος γιορτινό κοκτέιλ, το “My Honey Clementine”. Μέλι, κανέλα και μανταρίνι, σε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό. Και φυσικά εδώ, πρωταγωνιστής, το λικέρ κανέλα. Πραγματικά καλοφτιαγμένο. Θα σας θυμίσει Χριστούγεννα.

Πέραν όμως των δοκιμών, είχαμε και την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους δημιουργούς των λικέρ, να συζητήσουμε περί των προϊόντων τους αλλά και να γευτούμε τις δημιουργίες του Yoleni’s που συντρόφεψαν τα κοκτέιλ μας.

Όμως οι εκδηλώσεις στο #rakomelobar δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα, με ενδιαφέροντα δρόμενα:

Πέμπτη 19/12 Grace Gin Masterclass – Γιάννης Θεοχαράτος, brand ambassador LKC Premium Drinks

Πέμπτη 9/1 Μataroa Gin – Νοπη Ρωμανιδου, Δημήτρης Μελισσανιδης, Melissanidi Distillery, brand owners Mataroa Gin
“Πως το Mataroa Mediterranean Dry Gin κλείνει όλη τη γεύση της Μεσογείου σε ένα ποτήρι”

Kάθε Παρασκευή θα πραγματοποιούνται after work sessions με φαγητό και ποτά, σε happy hour τιμή απο τις 18:00 μέχρι τις 22:00 

Κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται live sessions:

Σάββατο 21/12 Scarlet Nights & Dora Tsigka, Νew Οrleans jazz & blues

Σάββατο 28/12 Αντωνία Χαλιορή

Σάββατο 4/1 Scarlet Nights & Dora Tsigka, Νew Οrleans jazz & blues

Σάββατο 11/1 Closing Party

Φεύγοντας από την όμορφη εκδήλωση, οι άνθρωποι της Roots τίμησαν την Ελληνική φιλοξενία και δεν μας άφησαν να φύγουμε με άδεια χέρια. Μας δώρισαν 2 μικρές συσκευασίες λικέρ, το Ρακόμελο αλλά και την Μαστίχα. Θα τα δοκιμάσουμε σίγουρα!!!!

Rakomelo Bar, Σόλωνος 9, Αθήνα, στο υπόγειο του Yoleni’s. https://finestroots.com/

Ευχαριστούμε την Outstand για την παραχώρηση των φωτογραφιών της εκδήλωσης.

Leave a Reply