Athens Street Food Festival 2018

Μετά από 10.000 βήματα, 4 ώρες ασταμάτητου πήγαινε – έλα, πάρα πολύ κόσμο και ακόμα περισσότερες γεύσεις και μυρωδιές, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε το top 5 του πρώτου Σαββατοκύριακου του φετινού Athens Street Food Festival :

asff2018

  1. Poké Hawaiian Sushi

 Για δεύτερη χρονιά το Poké Hawaiian Sushi βρίσκεται στο Athens Street Food Festival και συστεγάζεται με το Los Loros. Εμείς διαλέξαμε το Honolua, το μπολ με το ρύζι, τις γαρίδες, τον ανανά και την εκπληκτική avocado mayo και το λατρέψαμε! Ιδανικό ξεκίνημα για το γευστικό πάρτυ που ακολούθησε…..

  1. F.B.I. S.A. Local Fusion Street Food (Food Beverage Ice-Cream South Aegean)
    Οι γεύσεις του κόσμου σε 4 ρόδες

Δοκιμάσαμε το Huladog με κοτόπουλο, καραμελωμένο ανανά, sauce γιαούρτι και γραβιέρα Νάξου και το Samurai Sandwich με βουτυρόψαρο, spicy mayo και λαχανικά, ένα τριγωνικό σαντουιτσάκι – σούσι που κυριολεκτικά μας ενθουσίασε! Δοκιμάστε επίσης το Mafia Burger με πανσέτα καραμελωμένη με bbq sauce και αρσενικό Νάξου και με το Viet Vegan (φύλλο ρυζιού με Temphe από ρεβίθια Νάξου, λαχανικά εποχής και sauce από φιστίκι). Μια «κρυμμένη» γαστρονομική έκπληξη αυτού του φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε!

  1. Plant Be

Burger με κάνναβη μαρούλι, τομάτα, vegan μαγιονέζα και καραμελωμένα κρεμμύδια με φυστικοβούτυρο. Rice Rolls με μαρούλι, καρότο, κολοκύθι, μανιτάρια, φυστίκια και soya sauce αλλά και burrito με vegan γιαούρτι, καθώς και μια άκρως απολαυστική raw chili chocolate mouse. Μοναδική ένσταση; Έλειπε το συνδετικό υλικό απ’ το (πεντανόστιμο) μπιφτέκι του burger με αποτέλεσμα να διαλύεται σε τρίμματα – όχι και πολύ βολικό για steet food. Η γευστική αντεπίθεση των vegans κερδίζει ολοένα έδαφος στην γαστρονομική σκηνή της πόλης και μας αρέσει πολύ!

  1. The Paella Boys

Paella λαχανικών, κρεατικών και θαλασσινών που γινόταν ανάρπαστη στο πί και φι και χρειαζόταν να περιμένεις τουλάχιστον μισή ώρα για να ξαναφτιαχτεί…Μια αναμονή που αύξανε την προσδοκία (και ολίγον και τον εκνευρισμό) αλλά τελικά άξιζε τον κόπο.

  1. Iceroll

Φρέσκο, χειροποίητο παγωτό από ολόφρεσκο γάλα από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα. Επιλογή ανάμεσα σε γάλα βανίλιας, σοκολάτας ή καρύδας, ολόφρεσκα φρούτα εποχής αλλά και υγιεινά super foods σε συνδυασμούς τόσους πολλούς όσοι και οι εκατοντάδες των ανθρώπων που περιμένουν κάθε μέρα στην ουρά για να δώσουν στο ταμείο το μαγικό χαρτάκι με την δική τους μοναδική σύνθεση, την οποία στην συνέχεια παρακολουθούν (και φυσικά βιντεοσκοπούν) να φτιάχνεται μπροστά τους α λα Ταϊλάνδη σε παγωτένια ρολάκια που στοιβάζονται πληθωρικά σε ένα γενναιόδωρο κύπελο παγωτού…Απολαυστικό σε όλα του!

Το 3ο Street Food Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρία τριήμερα (4-5-6, 11-12-13, 18-19-20 Μαίου) στον ανακαινισμένο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 17.00 – 01.00
Σάββατο 12.00 – 01.00
Κυριακή 12.00 – 00.00

Τιμή εισόδου: 2,50 Ευρώ

Leave a Reply