Duck Soup: ένας μικρός ναός του σάντουιτς και όχι μόνο…

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στο βάθος της Στοάς Πεσμαζόγλου. Μία στοά που κοντράρει την στοά του Βιβλίου με μπόλικα μουσικά ακούσματα (είναι και το δισκάδικο του Νίκου Ξυλούρη εκεί). Όταν φτάσεις στο τέρμα της πέφτεις πάνω σε ένα μικρό, πολύχρωμο διαμαντάκι, που σε τραβάει σαν μαγνήτης να κάτσεις στα τραπεζάκια του. Στα αυτιά σου φτάνουν όμορφα ακούσματα τζαζ και ambient μουσικής που σου δίνουν εισιτήριο για ταξίδια σε paninerie της Ρώμης ή αλλαντικερί του Παρισιού. Ακόμα πιο ρεαλιστικό όμως γίνεται όταν πιάσεις τον κατάλογό του.

Στο εσωτερικό του Duck Soup, όπου κυριαρχεί το απαλό μπλέ και το κίτρινο ο χώρος καταλαμβάνεται από μια μακρόστενη μπάρα-κουζίνα και ψηλά τραπέζια με σκαμπό τοποθετημένα παράλληλα απέναντί της. Το βλέμμα πέφτει σε μια γυάλινη προθήκη με ιδιαίτερα υλικά για τα πιάτα ενώ από πάνω της βρίσκονται μεγάλα καλάθια με φρέσκο ψωμί διαφόρων τύπων.

«Επηρεαστήκαμε από τις βιτρίνες στα μπακάλικα και τα καφέ της Ιταλίας, όπου μπορείς να δεις όλα τα υλικά»,  λένε χαμογελαστοί η Κατερίνα και ο Σπύρος. «Έχουμε ταξιδέψει σε αρκετά μέρη και πάντα δοκιμάζουμε γεύσεις και συνταγές. Σκεφτόμασταν πάντα να ανοίξουμε ένα μαγαζί εδώ, γιατί αγαπάμε το κέντρο».

Τα προϊόντα τους είναι διαλεγμένα ένα προς ένα, με ψωμάκια που φέρνουν από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας, με αγνά ποιοτικά προϊόντα και υλικά που κόβονται μπροστά σας τη στιγμή που εσείς θα παραγγείλετε το σάντουιτς που σας εντυπωσίασε και το καλύτερο; Όλα αυτά σε πρωτότυπους συνδυασμούς, πολύ μακριά από τα καθιερωμένα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει μια ποικιλία από σαλάτες, antipasti, τορτίγες, πίτα ημέρας, σάντουιτς, μπρουσκέτες και γλυκά.

Ψάχνουν μικρούς παραγωγούς και έχουν πολλά ελληνικά προϊόντα όπως μορταδέλα και παστράμι μόσχου Δράμας, γραβιέρα και ανθότυρο ξηρό Κρήτης, καπνιστό τυρί Νάουσας με πάπρικα αλλά και ευρωπαϊκά όπως το Ισπανικό jamon (ένα πιο εύγευστο προσούτο), ιταλική bresaola (που είναι από καθαρό μοσχαρίσιο κρέας και συγκαταλέγεται στα καλύτερα αλλαντικά) καθώς και φρέσκα μυρωδικά από τις… γλάστρες τους!

Εκτός από τα λαχταριστά και προσεγμένα σάντουιτς, η λεπτομέρεια διακρίνει και τα πιο απλά προϊόντα του καταλόγου. Ο καφές έχει επιλεγεί προσεκτικά, είναι Taf και προσφέρει μια γεμάτη, ποιοτική γεύση. Το ίδιο και τα κουλουράκια που σερβίρουν μαζί με τον καφέ, τα φτιάχνουν οι ίδιοι και είναι πεντανόστιμα, όπως και τα σπιτικά γλυκά ημέρας που σερβίρουν. Τον κατάλογο συμπληρώνουν αρωματικά τσάγια και βότανα και μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από μπύρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας αλλά και του εξωτερικού.

duck-soup-5

Αν είστε έτοιμοι να ξεφύγετε από το κλασικό «πλαστικό» σάντουιτς τυρί-λουκάνικο-πατάτες-τυροσαλάτα που καταναλώνετε ασυναίσθητα και βιαστικά στο χέρι και να απολαύσετε πρωτότυπους ή και κλασικούς συνδυασμούς με αγνά προϊόντα, να γευτείτε λίγο βιολογικό κρασί, να δοκιμάσετε κρεμμυδόπιτα, πρασόπιτα και άλλες πίτες ημέρας και να δώσετε στον εαυτό σας μια μικρή… τόνωση καφεΐνης με έναν αρωματικό εσπρέσο, τότε μια θέση κάτω από τη ριγέ τέντα του Duck Soup σας περιμένει. Υπέροχοι άνθρωποι σε μια γευστική αυλή-έκπληξη που έχει γίνει, χωρίς αμφιβολία, το κρυμμένο γευστικό μυστικό των απανταχού καλοφαγάδων!

Πληροφορίες: Duck Soup, Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσματζόγλου, Αθήνα, τηλ. 210 32 33916,  duck-soup.business.site

Leave a Reply