BARATIN: Το Drink & Dine Home Bar της Νέας Φιλαδέλφειας

Με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε bar-restaurant ευρωπαϊκής μητρόπολης και έντονο το γαλλικό στοιχείο, το Baratin ανέβασε αρκετά levels την εστίαση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το καταλαβαίνεις αρχικά απ’ τον εντυπωσιακό χώρο με την ξεχωριστή διακόσμηση σε κάθε γωνιά που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σπίτι, και το επιβεβαιώνει η πρώτη μπουκιά απ’ ό,τι κι αν δοκιμάσεις. Το Baratin, που πριν από λίγο καιρό συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής, είναι το πιο hype all day στέκι της περιοχής κι αξίζει την προσοχή σου, ακόμα κι αν δεν μένεις στα πέριξ.

2129

Επιβλητικό, όχι μόνο λόγω μεγέθους, (μεγάλος χώρος που όμως δεν σου βγάζει ούτε ίχνος ψυχράδας με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα, το ξύλο και το σίδερο φέρνει λίγο από… αέρα Νέας Υόρκης!), μπορεί να πάρει πολλά διαφορετικά πρόσωπα ανάλογα την ώρα και τη διάθεση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου (αν δηλαδή το σπίτι σου είναι ένας τεράστιος, φωτεινός ενιαίος χώρος και η κάβα σου μετράει πάνω από 100 ετικέτες κρασιών).

 

Κι έτσι ακριβώς σαν να είσαι στο σπίτι σου κυλάει εδώ η μέρα, αφού μπορείς να βρεις την αγαπημένη σου γωνιά για να ξεκινήσεις με ενέργεια με έναν αρωματικό καφέ και ένα δυναμωτικό πρωινό και να χαλαρώσεις το βράδυ με ένα ποτήρι κρασί.

15823638_1132282863555085_7463423878874723127_n

Η κουζίνα κινείται στα μονοπάτια της ελληνικής δημιουργικής μαγειρικής, ενώ προσφέρει και αρκετές comfort food επιλογές, ιδανικές για ελαφρύ τσιμπολόγημα με το ποτό ή το κρασί. Από ζεστά fingerfood, όπως το κοτόπουλο με κρούστα από σουσάμι ή με κάρι και λαχανικά, ορεκτικά όπως οι αλμυροί λουκουμάδες και οι μπρουσκέτες μέχρι τα πλατό τυριών και αλλαντικών, οι κάρτες με τα σνακ προσφέρουν γευστικές προτάσεις για κάθε περίσταση και ώρα, που ετοιμάζονται εκείνη την ώρα στην open space κουζίνα του.

1278110_LIFO_AFIERWMA_GEUSH_2017_BARATIN-0879

Αν πάλι θες ένα πλήρες γεύμα, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο κυρίως μενού. Ο κατάλογος που πρόσφατα εμπλουτίστηκε με νέα πιάτα είναι μικρός αλλά περιεκτικός και καλοστημένος με εξαιρετικές προτάσεις, άλλες πιο user friendly και άλλες πιο δημιουργικές και ιντριγκαδόρικες.

 

Ξεκνά με μια «αποδομημένη σπανακόπιτα», σαλάτα σπανάκι με κατσικίσιο τυρί, φύλλο κρούστας και βινεγκρέτ άνηθου, η καλύτερη raw εκδοχή της σπανακόπιτας (ΜΗΝ παραλείψετε να την δοκιμάσετε), ενώ για κυρίως συστήνεται ανεπιφύλακτα το ρολό από βιολογικό κοτόπουλο με σος από αρωματικό λεμόνι και vύξεις μπαχαρικών που έρχεται στο πιάτο με πουρέ γλυκοπατάτας, ελληνικό καφέ (!!!), δεντρολίβανο και καπνιστό γιαούρτι, αλλά και το καλοψημένο «χοιρινό ιβηρικό λαιμό» με σάλτσα βύσσινο και πραλίνα φουντουκιού που συνοδεύεται από έναν ντελικάτο πουρέ σελινόριζας. Στο μενού του Baratin θα βρείτε όμως και επιλογές σε ζυμαρικά, ριζότο και λαχταριστά μπέργκερ από φρεσκοζυμωμένο κιμά Angus. Οι μερίδες τόσο-όσο, δεν σε αφήνουν σε καμία περίπτωση πεινασμένο αλλά αφήνουν και έναν μικρό χώρο για να δοκιμάσεις κάποιο από τα συμπαθέστατα γλυκά του καταλόγου. Ο ορισμός του νόστιμου, καλομαγειρεμένου φαγητού που, χωρίς τάσεις επιδειξιομανίας, εντυπωσιάζει για την ουσιαστική, μεστή γεύση του και την διάθεση του για πρωτοτυπία και πειραματισμούς μέχρι εκεί όμως που μπορεί πολύ καλά να υποστηρίξει!

25511106_10155549653504213_1288332989_o

Highlight: Η «εξειδίκευσή» του στο θέμα του κρασιού με μια εξαιρετική συλλογή από περισσότερες από 100 ετικέτες του εγχώριου και διεθνή αμπελώνα –οι 22 μάλιστα και σε ποτήρι–, η οποία διαρκώς ενημερώνεται με τη φροντίδα της sommelier Φανής Κολάκη. Η ίδια μας υποδέχεται καθημερινά για να μας προτείνει αυτό ακριβώς που μας ταιριάζει! Εξίσου δυνατή και η κάβα του με ψαγμένες προτάσεις σε ουίσκι, ρούμι και τζιν.

Tip: Στο Baratin θα πιεις καφέ 100% βιολογικής καλλιέργειας από συγκεκριμένη φάρμα στην Ταϊλάνδη –και μάλιστα αποκλειστικής εισαγωγής– που επεξεργάζονται μπροστά μας σε custom made χειροκίνητη μηχανή.

Και όλα αυτά σε ένα fun περιβάλλον με εξαιρετικές new jazz και funk μουσικές επιλογές από όλες τις δεκαετίες!

Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, cool διάθεση, cozy χώρος που μοιάζει με νεοϋορκέζικο loft, λατρεία στο κρασί και επιμονή στην ποιότητα! Θες κι άλλα για να ανακαλύψεις το νέο σου στέκι;

Πληροφορίες: “Baratin” Λεωφ. Δεκελείας 120, 143 41, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 25.2 2228, ανοιχτό καθημερινά 9 π.μ. – 3 π.μ.

Leave a Reply