Τα κρασια του Αιγαιου στην Αθηνα

Τί θα σκεφτόσασταν αν κάποιος σας έλεγε ότι στην πλατεία Συντάγματος φύσηξε μελτέμι μήνα Οκτώβριο; Μήπως ότι τρελάθηκε; Δεν νομίζω…

Για μια ακόμη φορά, στο φιλόξενο χώρο του King George, παρουσιάστηκαν τα κρασιά του Αιγαίου. Σε μια αίθουσα βρέθηκαν και παρουσιάστηκαν κρασιά από την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Μήλο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο.

Σε μια πραγματική γιορτή του αιγαιοπελαγίτικου αμπελώνα τα ασύρτικα, τα αηδάνια, τα αθήρια και τα μαυράθηρα, τα μαυροτράγανα, οι μανδηλαριές, οι μονεμβασιές, τα μπεγλέρια, τα μοσχάτα και το λημνιό, μάγεψαν τους αθηναίους και τους μετέφεραν νοητά μερικούς μήνες πίσω, στο αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι.

Από τα highlight της ημέρας, το Μυστήριο του οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος, μια εντυπωσιακή orange “Σαντορίνη”, η Πάρος Βαρέλι του οινοποιείου Μωραϊτης, ο Νασίτης του οινοποιείου Βασάλτης καθώς και το εξαιρετικό παλαιωμένο σε βαρέλια Μαυράθηρο της Κάναβας Ρούσσου. Επίσης, Θα ήθελα να αναφερθώ και στο διαφορετικό φρέσκο γλυκό κρασί από Μανδηλαριά του οινοποιείου Βενετσάνος, το οποίο δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των Κινέζων τουριστών, οι οποίοι ήθελαν ένα γλυκό κρασί, αλλά έβρισκαν το Βινσάντο ιδιαίτερα γλυκό και ακριβό (!!!). Και βέβαια θα κλείσω με τα κρασιά του αγαπημένου μας Γιώργου Γαβαλά, από τη διάσημη “Μπλε Σαντορίνη” μέχρι το Νυχτέρι και το Μαυροτράγανο.

Εξαιρετική διοργάνωση, στην οποία θα εκφράσουμε ένα μικρό παράπονο. Η αθρόα προσέλευση κόσμου έκανε την περιδιάβαση στον χώρο σχεδόν αδύνατη. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται στην μη ύπαρξη εισιτηρίου ή στον πολύ μικρό χώρο για να στεγάσει τον εντυπωσιακό αμπελώνα των νησιών του Αιγαίου. Από την άλλη, μπορεί να είναι και τα δύο…

Leave a Reply