Botilia.gr Open Day Autumn Winefest

IMG_2824

Το 1ο Σάββατο του Οκτωβρίου, η διαδικτυακή κάβα botilia.gr πραγματοποίησε την  φθινοπωρινή ανοικτή ημέρα γευσιγνωσίας κρασιών, με γευστική δοκιμή κρασιών που διατίθενται προς πώληση καθώς και masterclasses.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Όταν φθάσαμε στον χώρο, εντυπωσιαστήκαμε από την πολύ μοντέρνα διαρρύθμιση, ο οποίος δεν μας θύμισε μια τυπική κάβα, αλλά μάλλον τα γραφεία μιας startup στην Silicon Valley ή στο San Francisco. Μεγάλοι, άνετοι καναπέδες καθώς και τεράστια τραπέζια για να μπορεί ο κόσμος να κάθεται και να συζητά. Γύρω-γύρω στα ράφια τα κρασιά που μπορείς να αγοράσεις, τοποθετημένα πολύ όμορφα και βολικά, χωρίς ποτέ να σε “μπουκώνει”.

IMG_2826

Η γευστική δοκιμή δεν μας έδωσε ποτέ την εντύπωση μιας τυπικής δοκιμής, όπου γυρνάς γύρω-γύρω και δοκιμάζεις. Εδώ, μπορούσες να δοκιμάσεις, να αράξεις στον καναπέ, ώστε να απολαύσεις το ποτήρι που μόλις σου έδωσαν, να ξεκουραστείς ή να κάτσεις στο τραπέζι, να σημειώσεις και να επανέλθεις δριμύτερος στη δοκιμή.

Δοκιμάσαμε αρκετά κρασιά, όλα ενδιαφέροντα. Από αυτά εμείς ξεχωρίσαμε τη “Malvasia Aromatica” αλλά και το “Μοσχάτο Σπίνας” από το εκ Κρήτης οινοποιείο Καραβιτάκη, με πολύ ενδιαφέροντα αρώματα φρούτων και όμορφες οξύτητες να τα πλαισιώνουν. Από τα κόκκινα, ξεχωρίσαμε τα 3 μονοποικιλιακά Sangiovesse (“Cucuvaia”, “Pavone”, “Kokoras”) από το Ελληνικού ενδιαφέροντος Κτήμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ καθώς και τη Γουμένισσα και το “Ξινόμαυρο old roots” του κτήματος Τάτση.

Συνολικά, μια πολύ όμορφη προσπάθεια, με πολύ χαμόγελο και όμορφα κρασιά. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο!

 

 

Leave a Reply