How to get away from quarantine

Ημερολόγιο Καραντίνας vol. 1:

Μην σας μπερδεύει το όνομα του άρθρου! Δεν θα σας προτείνουμε κάποιον έξυπνο τρόπο για να αποδράσετε από την ασφάλεια του σπιτιού (άλλωστε είμαστε θιασώτες του #μένουμεσπίτι), ούτε θα σας πούμε το μυστικό για να κατανικήσετε τον ιό με κεραλοιφές ή άλλα ματζούνια.

Μπορούμε να σας δώσουμε το μυστικό να ανταπεξέλθετε τις ημέρες που θα είστε περιορισμένοι ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας…

Και αυτό δεν είναι άλλο από το κρασί!

Δοκιμάσαμε το Villa Wolf Wachenheimer 2015. Και η ποικιλία αυτού; Riesling! Το κρασί προέρχεται από τα αμπελοτόπια του χωριού Wachenheim (και συγκεκριμένα από ένα μόνο αμπελοτόπι, το Königswingert, το οποίο σημαίνει “το αμπέλι του βασιλιά”) που βρίσκεται στην περιοχή του Pfalz.

Το χρώμα του είναι χρυσοπράσινο, ενώ στη μύτη τα αρώματα είναι έντονα φρουτένια με το ώριμο αχλάδι και το μάνγκο να είναι αυτά που σου έρχονται πρώτα. Η ορυκτότητα και το πετρόλ είναι εκεί και έτοιμα να βγουν στην επιφάνεια.

Στο στόμα κυριαρχεί η οξύτητα, ενώ γευστικά το αχλάδι είναι πανταχού παρών. Η επίγευση πολύ μεγάλη.

Αν και πρόκειται για το εισαγωγικό κρασί του οινοποιείου εν τούτοις θα βρείτε σε αυτό το πληθωρικό στυλ των Riesling του Pfalz. Αν, δε, το “ξεχάσετε και μερικά χρόνια στο κελάρι σας” αυτό θα σας αποζημιώσει…

Εμείς το συνοδέψαμε με τηγανητά κεφτεδάκια και τοματίνια με ανθό αλατιού. Ένα πολύ δυνατός συνδυασμός, αφού η ξυραφάτη οξύτητα του κρασιού μπορέσε να ανταπεξέλθει στην λιπαρότητα του κρέατος!

Και μην ξεχνάτε… καταναλώνουμε υπεύθυνα και #μένουμεσπίτι #μένουμεασφαλείς.

Leave a Reply