The Str.Eaters : Για οσους λατρευουν τους ρυθμους της πολης και τις κουζινες του κοσμου!

Το πολυαναμενόμενο Str Eaters, το πρώτο food courts με οκτώ διαφορετικούς γαστρονομικούς σταθμούς άνοιξε μόλις πριν ένα μήνα στη πλατεία Καρύτση, δίνοντας και πάλι ζωή σε μια γραφική πλατεία της πόλης, σε ένα σημείο που αν και βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου, σε κάνει ταυτόχρονα να νιώθεις πως απέχεις αρκετά από αυτό.

Η νέα γευστική άφιξη της Αθήνας συνδυάζει δύο τάσεις: αυτή των food courts και εκείνη του προσεγμένου street food. Για πρώτη φορά σε ένα χώρο φιλοξενούνται πέντε τροχήλατα, που προσφέρουν ευρηματικό street food, εμπνευσμένο από διαφορετικές κουζίνες και χώρες. Κάθε γαστρονομικός σταθμός παίζει με ένα υλικό. Οι επιλογές του  σεφ Μιχάλη Γιαννόπουλου καλύπτουν όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και όλες τις προτιμήσεις.

Πρώτος σταθμός είναι οι φρέσκοι χυμοί και ακολουθεί το “Go veggie” με ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές προτάσεις, ποικιλία από χορταστικές σαλάτες με υπερτροφές, και όχι μόνο, προτάσεις όπως ο γύρος μανιταριών (!!!) και το λιβανέζικο falafel.

Η γευστική διαδρομή συνεχίζεται στο “Heggllo” με  egg-friendly συνταγές όπως ο καγιανάς ή τα αυγά ποσέ με σπανάκι και ποικιλία μανιταριών σε φρυγανισμένο ψωμί με σως ανθότυρο – τυρί κρέμα, ενώ ακολουθούν τα stations αφιερωμένα σε βασικά υλικά, όπως το “Crazy Loop” στο οποίο βρίσκεις πειραγμένες συνταγές με πρωταγωνιστή το κοτόπουλο και την πάπια (από τα τραγανά chicken strips και τις μεξικάνικες τορτίγιες με κοτόπουλο μέχρι το κινέζικο bao με την πάπια, η στάση εδώ είναι αναπόφευκτη!), το “Smashed Potatoes” που σερβίρει πατάτες σε διάφορες μορφές (πολύ ιδιαίτερες είναι αυτές με το λάδι τρούφας και την παρμεζάνα) και το  “Flour Power” με φρέσκα ζυμαρικά που στεγνώνουν μπροστά σας και συνταγές όπως η μακαρονάδα με bluecheese και μανιτάρια.

Συνεχίζοντας την γαστρονομική βόλτα προς θάλασσα μεριά, στο “My Fish Fishing” όσοι προτιμούν τις θαλασσινές συνταγές θα αναμετρηθούν μεταξύ άλλων με bao buns με γαρίδα, fish and chips με μπακαλιάρο, hawaiin poke και ένα εξαιρετικό σκανδιναβικό burger με ψητό φιλέτο φρέσκου σολωμού, πράσινη ανάμεικτη σαλάτα, αγγούρι πίκλα και σάλτσα καπνιστού γιαουρτιού σε μαύρο ψωμάκι burger!

Τέλος στο  “We Meat Again” το σπιτικό corned beef και το κλασικό αμερικάνικο cheeseburger σε πολύ νόστιμη εκτέλεση αλλά και το Philly Cheesesteak Tortilla (ζουμερό μοσχαρίσιο κρέας, καραμελωμένο κρεμμύδι, πιπεριές και προβολόνε σε τορτίγια) κλέβουν την παράσταση. Επιλέξετε κυριολεκτικά ό,τι τραβάει η όρεξη σας, σημειώνοντας το είδος και την ποσότητα που επιθυμείτε στα χαρτάκια παραγγελίας που βρίσκονται μπροστά στο κάθε γαστρονομικό σταθμο, παραδώστε τα στο ταμείο και περιμένετε μέσα στα επόμενα λεπτά να δείτε την παραγγελιά σας να τσουλάει κυριολεκτικά μέχρι το ταμείο με τη βοήθεια ενός ιμάντα.

Ο χώρος, βαμμένος με ζωντανά χρώματα, διαθέτει ξύλινους πάγκους και μαξιλάρες, όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας ή αν θέλετε, μπορείτε να το πάρετε στο χέρι και να περιπλανηθείτε στην πόλη.

Τις προτάσεις από κάθε station συνοδεύουν τα δροσερά cocktails, που επιμελείται ο ειδικός mixologist Άρης Χατζηαντωνίου ενώ στο wine corner θα βρείτε μια συλλογή κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα!

Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι στο κατάστημα θα φιλοξενούνται special events και pop up stores και θα γίνονται παρουσιάσεις, αγορές δρόμου, εκθέσεις, παραστάσεις, επιδείξεις μόδας νέων σχεδιαστών και μουσικά events.

The Str.Eaters: Πλατεία Καρύτση 7 (είσοδος και από την πλατεία και από την οδό Καρύτση). 

Leave a Reply