Καλο φαγητο. Παντα καλο φαγητο.

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο θάλασσα και ήλιος. Το καλοκαίρι είναι ξεκούραση, χαλάρωση, καλή παρέα και όμορφες στιγμές. Και καλό φαγητό. Πάντα καλό φαγητό.

Και καλό φαγητό μπορείς να φας και σε καλά κρυμμένα μέρη. Σε μέρη που δεν πάει εύκολα το μυαλό σου. Στον Καρατζά Τροιζηνίας για παράδειγμα. Στην ταβέρνα του Γιώργου Μπατζάβαλη.

Δεν θα σας μιλήσω ούτε για το χωριό, ούτε για το χώρο. Αν κάποιος πάει εκεί, θα πάει σίγουρα για το φαγητό. Οι μερίδες τεράστιες, οι τιμές εξαιρετικές και η γεύση απαράμιλλη.

Ξεκινώντας, παραγγείλαμε μια χωριάτικη σαλάτα. Αυτό που αντικρύσαμε ξεπέρασε κάθε προσδοκία: κόκκινες καλοκαιρινές γλυκές τομάτες, δροσερό και τραγανό αγγουράκι, πιπεριές, κάπαρη και ένα τεράστιο κομμάτι πιπεράτης φέτας. Το κομμάτι τόσο μεγάλο, που σε άλλα εστιατόρια/ταβέρνες θα μπορούσαν να ήταν και 3 μερίδες φέτας από μόνες τους.

Συνεχίσαμε με πατάτες τηγανητές. Φρέσκιες, όχι από τις άλλες τις προτηγανισμένες, πολύ όμορφα τηγανισμένες. Και όχι καμιά τσιγκούνικη μερίδα. Μια γεμάτη πιατέλα (για μια και μόνο μερίδα).

Και τι συνοδεύει καλύτερα τις πατάτες από την τυροκαυτερή ή το τζατζίκι; Έχοντας γνώση οι φύλακες περί του μεγέθους των μερίδων, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε μισή μερίδα τζατζίκι και μισή τυροκαυτερή. Αυτά από μόνα τους το καθένα ήταν διπλές μερίδες σε σχέση με άλλες ταβέρνες.

20795078_1613821778690639_1771083358_o

Και περνάω τώρα στα κυρίως:

Τυροπιτάρι, ένα μαγικό τηγανητό τυροπιτάρι. Για εμένα το μεγάλου ατού του μαγαζιού, μαζί με το μπιφτέκι που έπεται. Με τραγανή ζύμη, χωρίς περιττά λάδια, και με εξαιρετική γέμιση πιπεράτης φέτας. Έρχεται ζεστό ζεστό και πασπαλισμένο με μυζύθρα και δεν μπορείς να αντισταθείς. (Hint: εξαιρετικό και την επόμενη μέρα για πρωϊνό!).

Μπιφτέκι, ένα αφράτο τεράστιο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά (δεν καταλαβαίνεις καν ότι υπάρχει μέσα αρνήσιος κιμάς). Εξαιρετικά καλοψημένο, να κρατιέται ζουμερό και να είναι τόσο γευστικό που δεν θέλεις να το μοιραστείς με κανέναν (μα κανέναν όμως). Και έρχεται συνοδεία φρέσκιας τηγανητής πατάτας.

Πανσέτες: καλοψημένες λεπτές πανσέτες, καλά αλατισμένες. Μια γεναιόδωρη μερίδα, χωρίς συνοδείες και άλλα περιτά.

Και για να κλείσει όμορφα ένα ωραίο δείπνο τι απαιτείται; Ένα γλυκάκι. Το μαγαζί σε κερνάει παγωτό σε τραγανό χωνάκι, σερβιρισμένο εκείνη την ώρα, με ωραίο παγωτό μαστίχα και σιρόπι βύσσινο.

Τα ωραία πράγματα υπάρχουν παντού αρκεί να ψάξεις…

Υ.Γ. Φωτογραφίες δεν θα βρείτε πολλές στο άρθρο… πέσαμε με τα μούτρα!

Leave a Reply