Sushimou, sushisou,…,sushi-ολων-mas

2 χρόνια!

Τόσος καιρός χρειάστηκε να περάσει από την στιγμή που άνοιξε το καλύτερο σουσάδικο της Αθήνας μέχρι να το επισκεφθώ.

Το μαγαζί του Σεφ Αντώνη Δρακουλαράκου, σε ένα μικρό στενάκι στην περιοχή του Συντάγματος, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το talk of the town. Τόσο, που έχει αναστήσει και το συγκεκριμένο στενό (αφού της έναρξης του Sushimou ακολούθησαν το Pink Flamingo (διαβάστε περισσότερα εδώ) του Β. Καλλίδη και το Birdman του Α. Βεζενέ.

shushi mou2

Ο χώρος σίγουρα θα σας φέρει κάτι από Ιαπωνία. Και αν δεν σας την θυμίσει ο διάκοσμος (απλώς ψάξτε στα ράφια το NES), τότε σίγουρα το μέγεθος του χώρου θα το κάνει.

Μικρό μαγαζί, με 13 καθίσματα όπου έρχεσαι πολύ κοντά με τον διπλανό σου (και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό), με τον σεφ πίσω από την μπάρα, να επιμελείται το επικούρειο ταξίδι σας στον κόσμο του ψαριού.

Θα παρελάσουν από μπροστά σας από χτένια μέχρι σουπιές και καραβίδες και από ταπεινά σκουμπριά μέχρι και κοιλιές τόνου.

Οι επιλογές του μενού είναι είτε να διαλέξετε αυτά ακριβώς που θέλετε είτε να διαλέξετε μενού ομακάσε (που σημαίνει στα γιαπωνέζικα “Θα το αφήσω πάνω σου”). Στο δεύτερο θα αφεθείτε στο έλεος του Σεφ, ο οποίος το 2016 ανακυρήχθηκε ως ένας από τους 100 καλύτερους στον κόσμο. Θα σας μάθει ότι ακόμα και το ταπεινότερο ψάρι μπορεί να γίνει αντικείμενο λατρείας.

Ξεκινήσαμε με ένα πιάτο σασίμι (μικρά κομμάτια από κάτι ωμό, στην περίπτωσή μας ψάρια και θαλλασινά), το οποίο περιείχε παλαμίδα, σολωμό, χτένι, συναγρίδα, σουπιά, χταπόδι, γαρίδα και σκουμπρί.

Στη συνέχεια περάσαμε σε διάφορα νιγκίρι, με εντυπωσιακότερο τη δράκαινα και την καραβίδα και την κοιλιά του τόνου.

shushi mou

Και τότε ήρθε το μπαρμπούνι. Και τι μπαρμπούνι. Να το φας ολόκληρο. Μαγεία με απλά λόγια. Η σάρκα του ψαριού ωμή, σερβιρισμένη νιγκίρι, και όλα τα υπόλοιπα του ψαριού (κόκκαλα, κεφάλια και ουρά) τραγανοτηγανισμένα. Και βέβαια δεν αφήσαμε τίποτα που να μην φάμε…

Και για το τέλος ήρθε η Παλαμίδα, σε ένα σερβίρισμά πάνω σε ρύζι καθώς και ο αχινός σε ένα ιδιότυπο μάκι (ελπίζω να τα λέω σωστά – δείξε κατανόηση Σεφ).

Πολύ μας άρεσε και η λίστα κρασιών του καταστήματος, σε καλές τιμές. Εμείς διαλέξαμε ένα τραγανό θαλασσίτη του 2017. Αχ άτιμη Σαντορίνη με τα κρασιά σου!

Ευχαριστώ την Νάντια και τον Αντώνη για την συντροφιά σε αυτό το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του sushi.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα, αν βέβαια βρείτε να κλείσετε θέση (διαθέσιμα slots 6:30, 7:30, 8:30, 9:30 και 10:30 – Δευτέρα με Παρασκευή)

Sushimou, Σκούφου 6, Αθήνα.

Leave a Reply