Παρουσιαση οινοποιιων και κρασιων του Αιολου

Η 8η του Οκτώβρη του 2017 ήταν η ημέρα των αέρηδων. Ταυτόχρονα με τον Αιγαιοπελαγίτικο αέρα στο Σύνταγμα, ο “Αίολος” (ο μυθικός θεός των ανέμων) εισαγωγική εταιρεία κρασιών παρουσίασε τους οινοποιούς που συνεργάζεται στο Intercontinental.

Σε μια μεγάλη και άνετη αίθουσα στο υπόγειο του ξενοδοχείου παρουσιάστηκαν πολλά Ελληνικά και ξένα κρασιά. Εκεί βρέθηκε και η οικογένεια του αείμνηστου Χαρίδημου (Χατζηδάκη) που παρουσίασε όλη την γκάμα των κρασιών του. Επίσης εκεί βρέθηκαν οι “Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου”, το “Κτήμα Πιέρια Ερατεινή”, το “Κατώγι Αβέρωφ”, η “Στροφιλιά”, το “Κτήμα Παυλίδη”, το οινοποιείο “Ντούγκου”, το “Κτήμα Σκούρα” καθώς και το ούζο “Βαρβαγιάννη”.

Ο άοκνος και αεικίνητος Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο πρώτος Έλληνας Master of Wine, σέρβιρε ακατάπαυστα τους φίλους του κρασιού, με απίστευτης ποιότητας Γαλλικά, Ισπανικά, Αυστραλιανά και Πορτογαλικά κρασιά.

IMG_2873

Ανάμεσα σε αυτά που δοκιμάσαμε ήταν και το ασύρτικο του Jim Barry, 2016, το πρώτο ασύρτικο που εμφιαλώνεται εκτός Ελλάδος και εντυπωσιαστήκαμε από τη εξαιρετική ποιότητα και τα όμορφα αρώματα του κρασιού.

Συνολικά, εξαιρετικά κρασιά σε μια πολύ όμορφη διοργάνωση που παρουσίασε το μεγάλο χαρτοφυλάκιο του Αίολου.

Leave a Reply