Ποιοί είναι πίσω απ΄το ΥΑΜΑΝΙ; Ήρθε η ώρα ν’ αποκαλυφθεί το επτασφράγιστο μυστικό (διαβάστε γρήγορα γιατί αυτή η σελίδα θα αυτοκαταστραφεί σε 20 δεύτερα):

19021673_1527418227330995_16576326_n

20, 19, 18….

YAnnis Vraimakis

Εκείνος νομίζει ότι είναι ο Βάκχος, αλλά στην πραγματικότητα στη ζωή του ασχολείται με κάτι που κανένας δεν καταλαβαίνει (κάτι σαν τον Τσάντλερ από τα φιλαράκια, δηλαδή)… Νομίζει ότι κατάγεται από την αμπελόεσσα Βουργουνδία αλλά φεύ, η μόνη σχέση με την περιοχή είναι ότι κάποτε θα ήθελε να την επισκεφθεί. Νομίζει ότι έχει αποφοιτήσει από το Culinary institure of America, αλλά στην πραγματικότητα έχει πτυχίο Μαθηματικών… Νομίζει ότι έχει ταξιδέψει πολύ στο εξωτερικό, αλλά οι χώρες που έχει επισκεφθεί μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών του… Νομίζει ότι ξέρει από γαστρονομία, αλλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει το χοιρινό από το μοσχαρίσιο κρέας … Νομίζει ότι είναι κοντά στο να γίνει ο επόμενος Master of Wine, αλλά πίνει κρασί από Αγιωργήτικο και νομίζει ότι είναι Ξινόμαυρο…

MAria Biziou

Η μαγειρική είναι η ζωή της και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει σεφ – πού την χάνεις, πού την βρίσκεις, με μια κουτάλα στο χέρι είναι. Η τύχη τα φερε έτσι που τόσο οι σπουδές όσο και η δουλειά της να έχουν να κάνουν με την διατροφή εν γένει. Λατρεύει να γυρίζει, να μυρίζει, να γεύεται & στη συνέχεια να μεταφέρει τις εμπειρίες της στην κατσαρόλα της! Φημίζεται για την μύτη της: όχι για το σχήμα της (μία ήταν η Κλεοπάτρα) αλλά για την εκπληκτική οσφρητική της ικανότητα. Τίποτα δεν γλυτώνει απ΄τους αισθητήρες της. Δύσκολα θα βγει για ποτό – πείτε της να πάτε να φάτε και πετάει τη σκούφια της. Αλλα προσοχή: σαν άλλος Ίγκο (βλέπε Ρατατούης) αν δεν της αρέσει κάτι “απλώς δεν το κ-α-τ-α-π-ί-ν-ε-ι”. Όπως έχετε ήδη καταλάβει, διαβάζοντας τα βιογραφικά των άλλων δύο, αν δεν ήταν η Μαρία τότε ΥΑΜΑΝΙ γιόκ.

NIkos Recantzis

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ασχολείται με οτιδήποτε ασήμαντο πέσει στην αντίληψή του: όσο πιο ασήμαντο, τόσο πιο πολύ αφοσιώνεται σ’ αυτό. Αυτό εξηγεί και το πόσο επιτυχημένος και διάσημος είναι σήμερα! Ασχολείται επαγγελματικά με την ναυτιλία, κάνοντας κάτι που μόνο οι εντός του κλάδου καταλαβαίνουν• τις φήμες ότι αν δεν τα παρατήσει δεν θα δει χαΐρι ο χώρος τις θεωρεί κακόφημες. Είναι άριστος γνώστης του οινικού κόσμου αφού γνωρίζει όλα τα μπρούσκα και κοκκινέλια της αγοράς. Επίσης λατρεύει τον καλό καφέ και έχει εντρυφήσει πάνω σε ποικιλίες, είδη παρασκευής κλπ (απλώς ακόμα δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την ποικιλία arabica απ’ τα αράπικα φιστίκια). Δεν θα γραφε στο μπλογκ αυτό αν δεν ήταν καλοφαγάς. Λατρεύει διάφορες κουζίνες του κόσμου: Miele, Zanussi, Moris, Pitsos, Izola κλπ. Τέλος δεν θα ήταν πλήρες το προφίλ του αν δεν δήλωνε πως του αρέσει η λογοτεχνία, το θέατρο, ο κινηματογράφος και -αλίμονο- η λογοτεχνία και τα βιβλία εν γένει. Θεωρεί μάλιστα τον εαυτό του βιβλιόφιλο και τα γεμάτα ράφια της βιβλιοθήκής θα αποδείκνυαν του λόγου το ασφαλές, αν δεν βρισκόταν εκείνος ο καταραμένος που του ΄πε ότι δεν αρκεί να τ’ αγοράζει, πρέπει να τα διαβάζει κιόλας…

Leave a Reply