Borsalino Bar

Ή για τους μυημένους… το Παρ (sic) της Καρδιάς μας!

Σας έχει συμβεί ποτέ να αγαπήσετε τόσο πολύ ένα μαγαζί και τους ανθρώπους του που όλα τα υπόλοιπα παρόμοια να μην σας αρέσουν πια; Εμένα μου συνέβη με το Borsalino.

Ένα ζεστό μπαρ, με μεγάλη μπάρα, με τραπεζάκια να κάτσετε έξω, αλλά και μέσα, ενώ την εμπειρία πλαισιώνουν και πολύ ωραίες μουσικές.

IMG_2137

Όμως η δύναμη του μπαρ είναι οι άνθρωποι του και ο κατάλογος των ποτών του. Αφήστε τον Γιάννη Κοροβέση και την ομάδα του να σας ταξιδέψουν.

Korovesis

Δικό μας αγαπημένο – και σχεδόν μονομανία μας – το Νεγκρόνι. Η συνταγή του Borsalino μαγειρεύεται σου βιδ (sous vide). Πολύ δυνατή επίσης η συλλογή από τζιν και ουίσκι. Αφήστε που συμμετείχε και στη διεθνή εβδομάδα Νεγκρόνι.

IMG_7429

Αν όλα αυτά σας φαίνονται λίγα, απλώς να σας πω ότι ο Γιάννης είναι επίσης εκπαιδευτής και γευσιγνώστης κονιάκ, ενώ οι γνώσεις του στα Ισπανικά σέρι (ναι ναι αυτά τα κρασιά, με τον διάσημο μύκητα φλορ) είναι αστείρευτες. Ρωτήστε τον και θα το καταλάβετε. Και βέβαια θα δείτε και τα δύο να φιγουράρουν στα κοκτέιλ που δημιουργεί η ομάδα του Borsalino.

Όμως το παρ της καρδιάς μας δεν σταματάει εκεί! Από καιρό εις καιρόν συμμετέχει σε διάφορες δράσεις ή διοργανώνει το ίδιο δράσεις. Συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα σέρι, με δύο flights (ένα βασικό και ένα προχωρημένο) με αυτά τα ιδιαίτερα κρασιά. Το οποία συνοδευόντουσαν από ένα πιατάκι εκπληκτικές pimientos de padron, τηγανητές (όχι καυτερές όμως) πιπερίτσες με αλάτι!

IMG_3489

Ή το πιο πρόσφατο BBQ την Κυριακή 29/04/2018, όπου ο Γιάννης και η υπόλοιπη ομάδα και οι φίλοι τους (μαζί και ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου) κάπνισαν, πάνω στην Κολοκοτρώνη, σε έναν monolith (κεραμικό φούρνο για τους αμύητους) κάτι φοβερά μοσχαρίσια spare ribs. Και βέβαια αυτά δεν ήταν τα μόνα κρέατα. Όλα αυτά συνοδεία μπίρας και βέβαια γλυκών σε μια ίσως μοναδική εμπειρία για την περιοχή.

Και βέβαια δεν ξεχνάω την παραμονή Χριστουγέννων και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου διοργανώθηκε το “Σαμπάνιες και Πιροσκί”, όπου οι δημιουργίες του Μιχάλη Νουρλόγλου (αχ αυτή η κρέμα πατάτας με την τρούφα!) συνοδεύτηκαν από διάσημες σαμπάνιες.

IMG_4335

Ακόμα κάθεστε; Γραμμή για ποτό στο Borsalino παρακαλώ!

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα. Ανοιχτό καθημερινά. Για περισσότερα δείτε την σελίδα του μπαρ στο facebook.

Leave a Reply