Divino Wine Case

Αθήνα: Τί καλύτερο από μια όμορφη, ζεστή και ηλιόλουστη Απριλιάτικη ημέρα και έναν περίπατο γύρω από το ομορφότερο μνημείο της, την Ακρόπολη. Ιδιαίτερα είναι και τα γλυκά απογεύματα που συνοδεύουν τις μέρες αυτές.

Κάπου εκεί στη μέση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ύψος του Θησείου υπάρχει ένα μικρό Wine Bar, το Divino Wine Case, το οποίο αποτελέσει την ιδανική κατάληξη μιας τέτοιας βόλτας.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, σε βιομηχανικό στυλ, διακοσμημένος με ξύλο και πολύ μέταλλο. Η διακόσμηση απλή και λιτή, χωρίς να βαραίνει. Οι μουσικές εξαιρετικές, σε πολύ καλή ένταση, που δεν κουράζουν.

Capture

Όσο για τα κρασιά: Ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός, αλλά με ποικιλία για να καλύπτει όλα τα γούστα. Και βέβαια, αρκετά από το κρασιά προσφέρονται και σε ποτήρι. Το μενού συμπυκνωμένο, με ιδανικές γεύσεις για να συνοδεύσεις τα κρασιά που προσφέρονται στον κατάλογο.

Εμείς διαλέξαμε να πιούμε «Γουμένισσα i» του Αϊδαρίνη και «Γη και Ουρανός» του Θυμιόπουλου. Και τα δύο εξαιρετικές επιλογές, η Γουμένισσα με εξαιρετική συμπύκνωση, φρούτο στη μύτη και δομή στο στόμα. Πραγματικά ένα πολύ όμορφα ισορροπημένο κρασί. Σε ότι αφορά το «Γη και Ουρανός» πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο κρασί, με μια πολύ μοντέρνα έκφραση του Ξινόμαυρου, με μύτη από ώριμα κόκκινα φρούτα και πολύ μαλακές τανίνες.

Τα πιάτα που φάγαμε ήταν εξαιρετικές μπρουσκέτες με καπνιστή μελιτζάνα και τυρί και μια ποικιλία από 2 πολύ ωραία λουκάνικα και απάκι μαζί με πατάτες baby. Και τα δύο πιάτα, ιδιαίτερα ισορροπημένα και ταίριαξαν όμορφα με τα κρασιά που διαλέξαμε. Μαζί ήρθε και ένα κέρασμα/συνοδευτικό για το μπουκάλι μας, μικρές μπρουσκετούλες με διάφορα αλείμματα, με συνοδεία μιας πατατοσαλάτας, εντελώς σπιτικής, με τα ανάλογα αρώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι μαζί αναφωνήσαμε: “Μυρίζει μανούλα”! Τέλος ο πύργος/πατατοσαλάτα είχε και μερικά δοκαράκια από ένα απαλό μανούρι πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα.

Συνολικά, πρόκειται για ένα όμορφο wine bar, μια ωραία επιλογή για έναν επίλογο στον πιο μαγικό περίπατο της Αθήνας.

18361299_10154908107674213_2044486846_n

Leave a Reply