Καλώς ήρθατε στο YAMANI – Spicing Up Life!

Τί είναι πάλι αυτό το YAMANISpicing Up Life;

To YAMANI – Spicing Up Life είναι ένα μπλόγκ καταγραφής εντυπώσεων: ταξιδιωτικών &  γευστικών πρωτίστως. Όπου “γευστικών” διάβαζε φαγητό, αλκοολούχα ποτά, καφέ, τσάι κλπ. Και επειδή πιστεύουμε ότι η γεύση πάει χέρι-χέρι με τον τόπο που την παρασκευάζει/ προσφέρει, πολύ απλά οι γευστικές εντυπώσεις θα είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος “ταξίδι” και τούμπαλιν.

Α, κατάλαβα: άλλο ένα μπλόγκ με θέμα τη μαγειρική, τα εστιατόρια κλπ. Πφφ, χορτάσαμε!

Όχι ακριβώς. Ναι, το αντικείμενό μας είναι η γεύση και η αναζήτησή της (άρα ταξίδι) καθώς και τα συμπαραμαρτούντα της (μουσική που την εξυψώνει, λογοτεχνία που την υμνεί, σινεμά & θέατρο που την αναπαριστά κ.ο.κ.) αλλά με διάθεση κριτική. Θέλουμε να μεταδώσουμε τις εντυπώσεις μας από μια γευσιγνωσία, μια έκθεση, ένα ταξίδι, ένα δείπνο, ένα φαγητό στο όρθιο στο δρόμο αλλά συνοδευόμενες και από αξιολογικές κρίσεις: τί μας άρεσε και τί όχι, γιατί μας άρεσε (και γιατί όχι), τί άλλο θα θέλαμε κλπ. Κοινώς δεν αρκούμαστε στα “καταπληκτικό το κρασί του τάδε” αλλά θα προσπαθούμε να δείξουμε γιατί το βρήκαμε καταπληκτικό: την εντύπωση στο μάτι, στη μύτη, στο στόμα και στο νου.

Μάλιστα. Δηλαδή είστε κριτικοί κρασιών και εστιατορίων;

Παρακαλώ κάντε στιγμιαία παύση και σκρολάρετε στον τίτλο του μπλόγκ. Τί διαβάζετε; YAMANI – Spicing Up Life. Σωστά. Ούτε michelintravel.com ούτε robertparker.com

Γιατί δηλαδή κάποιος να διαβάζει τις αναρτήσεις σας;

Κυρίως γιατί μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό μ’ εμάς για την γεύση και τα ταξίδια, γιατί συμμερίζεται την τεκμηριωμένη άποψη αναφορικά με την περιγραφή και την ανάκληση της εμπερίας του και, εντέλει, γιατί όλο αυτό θέλει να το μοιράζεται με άλλους.

Και πού στοχεύετε δηλαδή;

Πουθενά περισσότερο απ’ το να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια κοινότητα ανθρώπων που έχει τις ίδιες προτιμήσεις μ’ εμάς και θα θέλαμε ν’ άνοιξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Σημείο συνάντησης το μπλόγκ και αφορμή για κουβέντα οι αναρτήσεις: προβληματισμός, εμβάθυνση, ανάδειξη άλλων πτυχών ενός θέματος, ανάκαλυψη κρυμμένων – γευστικών & ταξιδιωτικών – θησαυρών. Συνήθως αυτά χάνονται μέσα απ’ τις ανταλλαγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω του μπλόγκ μπορούν οι καταγραφές να είναι εκτενέστερες και ελπίζουμε να τροφοδοτούν κουβέντα που, φυσικά, θα διεξάγεται μέσα απ’ τα κοινωνικά δίκτυα.

Ωραία..Άλλος ένας σωρός λέξεων λοιπόν θα κατακλύσει τις οθόνες μας!

Καλά ρε αδερφέ, δεν σου βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό. Αν δεν θες κλείσε το ταμπάκι σου ή περιηγήσου σε άλλες διαδικτυακές γειτονιές. Διάβασέ μας όμως πρώτα, ποτέ δεν ξέρεις… 😉