Stellar: Αρτος και θεαματα

Ένα απρόσμενο crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό κι έχουν αλλάξει την εμπειρία πολλών πραγμάτων.  

Ο θερινοί κινηματογράφοι, παρόλα αυτά,  εξακολουθούν ευτυχώς να αποτελούν μια σταθερή και ασφαλή αξία διασκέδσης και ψυχαγωγίας. Αποτελούν μία ολοκληρωμένη έξοδο, ένα πολιτιστικό γεγονός. Απολαμβάνεις το ποτό και το φαγητό σου, με τον ουρανό και το γιασεμί νιώθεις την ελευθερία του χώρου, μία δραπέτευση από την καθημερινότητα, μία τρίωρη εμπειρία, σε έναν πιο ευχάριστο και ανέμελο κόσμο.

Ίσως κάπως έτσι να σκέφτηκαν και οι Πάνος Ιωαννίδης, Γιάννης Μαρκαδάκης και Δημήτρης Κοντόπουλος και μετουσίωσαν μια νέα ιδέα που συνδυάζει δύο μεγάλες και διαχρονικές αγάπες όπως το καλό φαγητό και το σινεμά σε ένα νέο εγχείρημα ονόματι Stellar:ένα  pop up θερινό σινεμά/diner που συνδυάζει σινεφίλ προβολές με ποιοτικά, θεματικά μενού.

Στην οροφή του βιομηχανικού κτιρίου της οδού Τζαφέρη ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ καθισμάτων. Λαμπιόνια, φυτά και μια μικρή «καντίνα» συνθέτουν το σκηνικό γύρω απ’ την οθόνη.

Συνδυάζοντας hi–end street food και cocktails με κλασικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, οι σεφ προτείνουν μια απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Έχουν γι’ αυτό τον σκοπό δημιουργήσει ένα θεματικό street food menu 4 πιάτων, το οποίο θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών ή δικές του προσωπικές εμπνεύσεις από το θέμα της ταινίας.

Εμείς το επισκεφτήκαμε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του με αφιέρωμα στην Νέα Υόρκη (στην προβολή του  Husbands and Wives) όπου οι σεφ είχαν σχεδιάσει ένα value for money μενού που για 25 ευρώ περιελάμβανε ένα πληθωρικό μενού με πράγματα που δεν βρίσκεις συχνά στην Αθήνα δίνοντάς σου την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και τρως στην Νέα Υόρκη:

Mango Bellini (Welcome Drink)

Prawns Cocktail: Grilled Prawns / House made cocktail sauce / gem lettuce / charred spring onions

Duck & Waffle: Duck tempura, waffle, jalapeno mayo, molasses gastrique

Beef Yakitori: Chuck flap, scallions, rice ball, bourbon glaze

New York Style pepperoni pizza: Thin crust pizza / tomato sauce / pepperoni / mozzarella for di latte

Τα θερινά σινεμά είναι ένας από τους επίγειους παραδείσους του καλοκαιριού, για όσο αυτό ακόμα καλά κρατεί. Εκεί που πάντα θα επιστρέφεις και πάντα θα ”χάνεσαι”, εκεί που εμπιστεύεσαι και ξαναγυρνάς. Ήρθε η ώρα να εκτιμήσουμε παραπάνω την μαγεία της 7ης τέχνης. Να ερωτευτούμε, να γελάσουμε, να κλάψουμε και να προβληματιστούμε με εκείνα που μόνο ένας σινεφίλ μπορεί να αισθανθεί σε βάθος ψυχής.

Και στο Stellar έχουν φροντίσει να το κάνουν όλο αυτό ακόμα πιο νόστιμο και απολαυστικό…

Μην χάσετε ευκαιρία λοιπόν. Για όσο ακόμα ο καιρό παραμένει καλός και μέχρι και τον Οκτώβρη υπόκύψτε στην σαγήνη της σινεφίλ γΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ απόλαυσης!

To «Stellar» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Stellar Street Food & Movies Τζαφέρη 16, Roof Garden, Γκάζι, Αθήνα
Τηλ.: 210 3422006 

Ώρα Προσέλευσης: 19:30-20:00

 (Η προβολή και το σταδιακό σερβίρισμα του menu ξεκινά στις 20:30)

Leave a Reply