Το Λοκαλι

“Πάνε τα κεφτεδάκια με gin tonic; Υπάρχουν άντρες Καρυάτιδοι; Τηγανίζονται οι μπάμιες; Μπορούμε να βρούμε στο ίδιο μέρος αυτά που πίνουμε σε ένα μπαρ και αυτά που τρώμε σε μια καλή ταβέρνα;”

Αν τα παραπάνω – “κλεμμένα” από την επίσημη σελίδα στο facebook – σας κέντρισαν το ενδιαφέρον, το Λοκάλι θα σας το κερδίσει αμέσως.

Μια πανέμορφη αυλή, σχεδόν όαση, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες και θεατρικές γειτονιές της Αθήνας, στου Ψυρρή, είναι το σημείο αναφοράς για το Λοκάλι. Αλλά το Λοκάλι δεν είναι μόνο η αυλή του.

Είναι το χαμογελαστό σέρβις, που με κινήσεις ακριβείας περνάει ανάμεσα στα τραπέζια. Είναι ο Αντώνης Μαλίκι, ακούραστος πάνω στην κουζίνα του, να δημιουργεί από ταπεινά υλικά νόστιμα φαγητά. Είναι η ψαγμένη μπάρα του, που σερβίρει εξαιρετικά ποτα (που δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε, όταν το μπαρ έχει αναλάβει ο ιθύνων νους πίσω από το Jin Joint). Είναι όμως και τα τσολιαδάκια που “κάθονται” μια γωνία του, αλλά και τα αναρχικά σκίτσα που κοσμούν τους τοίχους του εσωτερικού.

Εμείς διαλέξαμε ένα ζεστό, ηλιόλουστο Σάββατο, στη διάρκεια μερικών πολύ πρώιμων αλκυονίδων ημερών, τον Γενάρη. Και αποζημιωθήκαμε…

Οι γεύσεις εξαιρετικές με τις τηγανιτές μπάμπιες να εντυπωσιάζουν, όπως επίσης και οι τραγανές διπλοτηγανισμένες πατάτες. Οι ρεβυθοκεφτέδες ήταν αέρινοι και ισορροπημένοι στα μπαχαρικά τους, ενώ η ανοικτή πίτα με μανιτάρια και φυστικοβούτυρο ήταν μια έκρηξη γήινων γεύσεων. Και όλα αυτά (και αρκετά άλλα που δοκιμάσαμε) συνοδεύτηκαν από το πολύ ενδιαφέρον τσίπουρο Γατσίου, από τις αρκετές επιλογές που υπάρχουν στον κατάλογο. Κλείνοντας, για γλυκό, δεν μπορέσαμε ν’ αντισταθούμε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον τσουρέκι με παγωτό και στην ζουμερή πορτοκαλόπιτα.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του μαγαζιού στο facebook. Ο λόγος απλός…. πέσαμε με τα μούτρα στο υπερνόστιμο φαγητό και που μυαλό για φωτογραφίες! 🙂

Το λοκάλι: Σαρρή 44, Αθήνα, σελίδα στο facebook: εδώ

Leave a Reply